Хранене и спорт

Упражнения за хора, които работят в седнало положение

Статичното положение причинява опънатост в шията, гърба, раменете и бедрата

Упражнения за хора, които работят в седнало положение.
Упражнения за хора, които работят в седнало положение.

В стремежа си да си улесним живота и да го автоматизираме чрез различните технологии, понякога забравяме, че джаджите, които обичаме толкова много, могат да повлияят негативно върху нашия живот, и по-специално, когато става дума за тялото ни. Проучванията показват, че хората прекарват средно по 3-4 часа на ден взирайки се в мобилните си телефони или таблети. Това не само натоварва очите, но и също води до изкривена стойка, тъй като телата ни са приведени напред за продължителен период от време. Между това и заседанието на бюрото по цял ден, нашите тела без съмнение имат нужда от помощ и малко упражнения!
На всеки му е добре известно, че човек трябва да прекарва известно време далеч от офиса или компютъра ежедневно, за да потича навън, или да потренира в най-близкия фитнес салон. Въпреки това, за заети професионалисти, които имат време да станат от бюрото си само, колкото да се възползват от един обяд в периодите между заседанията и срокове, които гонят, понякога тези неща просто не са реална възможност.
Седейки в статично положение през целия ден можете да почувствате в шията, раменете, гърба и бедрата усещане за опънатост и най-вероятно чувството, че все едно не са правилно подредени. В светлината на този факт, има пет начина да се справите с тези упорити болки и страдания.
Отворете гърдите – това упражнение ви е нужно, ако прекарвате много време прегърбени над клавиатурата. Опънете ръцете си назад докато се срещнат и опънете брадичката си напред. Преплетете пръстите си и вдигнете ръцете си нагоре, докато почувствате разтягане в гърдите и рамене отпред. Задръжте за 10 секунди, освободете и повторете.
Освободете бедрата. Стегнатите тазобедрените флексори са често срещан проблем за хората, които седят на стол по цял ден. Коленичете на пода и поставете левия си крак пред вас под ъгъл от 90 градуса. Натиснете бедрата си напред, докато не започнете да чувствате напрежение в този участък. За допълнително натоварване, вдигнете дясната си ръка над главата. Задръжте за 10-15 секунди и след това сменете краката.
Извъртете тялото. Легнете по гръб с ръце и крака, които са отворени и спокойни. Свийте коленете до гърдите си, и след това ги оставете бавно и свободно да паднат от единия край на тялото, като същевременно поддържате горната част на торса неутрална, а ръцете си на пода. Задръжте за 10-15 секунди и след това сменете страната. Повторете 2-3 пъти.
Завъртане на рамената. Практикувайте завъртане на рамената назад няколко пъти на ден, за да се отпусне горната част на тялото. Направете 10 повторения във всяка посока, след това направете малка почивка и повторете упражнението още 2-3 пъти.
Разтягане от главата до петите. Изправете се и изпънете ръцете си високо над главата, докато почувствате разтягане. Задръжте за около 8-10 секунди и след това се опитайте да докоснете с ръцете си пръстите на краката. Задръжте за 8-10 секунди и повторете.

Общо
Упражнения за хора, които работят в седнало положение
Заглавие
Упражнения за хора, които работят в седнало положение
Описание
Отворете гърдите – това упражнение ви е нужно, ако прекарвате много време прегърбени над клавиатурата.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker