Хранене и спорт

Мобилно приложение води борба със загубата на храни

Мобилно приложение води борба със загубата на храни
Мобилно приложение води борба със загубата на храни

Съберете клиенти, които търсят добри сделки, добавете продавачи, които се надяват на минимални загуби, отправете им предложение, на което не могат да откажат и … успехът няма да закъснее. Така поне се случи с мобилно приложение, което води борба със загубата на храни. За него в предаването на БНТ „Зелена светлина“ разказват Милен Атанасов и Биляна Бонева.
Приложението е измислено от французи. Целта им била да намалят количествата на стоките, които се бракуват като отпадък преди да бъдат купени и използвани. Приложението намерило кратък и ефективен път между ресторантьори, продавачи в хранителни магазини и клиенти, които търсят добри стоки на добри цени.
“Когато се включи приложението, то локализира потребителя и му показва всички продукти, които се продават наблизо”, обяснява Раодат Амину.
На по-ниска цена в последната минута, на това залагат продавачите. Според правилата на приложението, минималното намаление на храните трябва да е 15%. Но обикновено се подава на цена 60% по-ниска от нормалната.
Ние, продавачите на хранителни продукти, хлебарите, сладкарите постоянно имаме бързо развалящи се продукти. Всеки ден около 10-20 процента от храната отива в кофата. Това приложение ни помага да не изхвърляме толкова храна, а и трудът ни да не отива на вятъра.
Не става въпрос само за пестене на пари и за търсене на евтини стоки, обясняват създателите на приложението. Тяхната голяма цел е да накарат хората да преосмислят начина, по който консумират храната. Защото само във Франция всяка година тонове хранителни продукти отиват на боклука. И причината е, че не са били продадени в точното време на точната цена.

Общо
Мобилно приложение води борба със загубата на храни
Заглавие
Мобилно приложение води борба със загубата на храни
Описание
Така поне се случи с мобилно приложение, което води борба със загубата на храни.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker