Хранене и спорт

Модерни фитнес уреди в русенския магазин „Яко”

Правилният избор на помощник за извайване на перфектно тяло е важен, за да не го ползваме после за закачалка

IMG_4113В русенския магазин „Яко” вече предлагат и модерни фитнес уреди. С тяхна помощ в домашни условия или в спортната зала може да изваете перфектно тяло, категорични са специалистите. С тях може да се консултирате на място в магазина, който отскоро се разшири и премести на ул. „Константин Иречек” 8, до редакцията на вестник „Утро”.

В „Яко” на цял един етаж са разположени различни фитнес уреди, които могат да са за домашна, клубна или професионална употреба. Една от марките, които се предлага, е inSPORline, обясни консултантът Роман Господинов. По думите му първото, което трябва да се изясни, е към коя категория принадлежи търсеният от клиента уред. „Например, ако желае да оборудва фитнес зала в която ще протичат целодневни и постоянни тренировки, трябва да избере и уреди с необходимите за целта технически параметри. Ако клиентът желае уред за дома, най-важното е да се съобразят размерите, амплитуда на натоварване и др. Разбира се, в случай, че целта е да тренира с по-голяма интензивност, може да се спре на клубен или професионален уред”, категоричен е Господинов. Фитнес уредите може да се разгледат и на сайта www.insportline.bgIMG_4093

Според него и колегите му в „Яко” изключително важен момент е именно подборът на фитнес уреда, защото всеки от нас има приятел или познат, който ползва например домашния си крос-тренажор като закачалка. „Една консултация с фитнес инструктор или продавач-консултант би спестила немалко „ровене” в интернет, което в крайна сметка може да доведе до закупуване на неподходящия уред”, твърдят още от магазина.
В същото време самите фитнес уреди имат различно предназначение и изборът трябва да бъде съобразен с преследваната цел – отслабване, натрупване на мускулна маса, или повишаване на силата, като винаги тренировката трябва да върви ръка за ръка с подходящия начин на хранене.

IMG_4072През последните години все по-голяма популярност придобиват уреди,
които подобряват равновесието и координацията и натоварват всички мускулни групи, като швейцарската топка, балансиращите подложки и уреди, с каквито в „Яко” разполагат.  Освен за фитнес тренировки, тези уреди предлагат и широк спектър от упражнения с приложение във физиотерапията. Ползват се изключително успешно и при възрастни, и при деца.

Мария Иванова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker