Хранене и спорт

Над 300 млади лекоатлети бягаха и скачаха на турнир „Младост“

Третото издание на Международен турнир „Младост“ се проведе в Русе вчера
Третото издание на Международен турнир „Младост“ се проведе в Русе вчера

Третото издание на Международен турнир „Младост“ се проведе в Русе вчера. На откриването присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров, народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов, шампионите Анелия Нунева, Евгени Игнатов и др.
В надпреварата участие взеха над 300 състезатели от 35 клуба от страната и 45 чуждестранни състезатели от Румъния, Турция, Гърция и Молдова. В турнира бяха включени 14 спортни дисциплини, а организаторите бяха осигурили и награден фонд на стойност 2 800 лв.
При откриването на международния турнир кметът Пламен Стоилов благодари на Анелия Нунева и Евгени Игнатов, които и днес показват, че спортният дух на Русе го има. „Това е пътят, затова гарантираме, че догодина ще проведем още по-силно издание на турнира, чиито основи са положени през далечната 1972 година“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Най-малките участници
Най-малките участници

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че емоционално е свързан с леката атлетика и с турнир „Младост“, на който още през 1983 година е печелил медали, след което пожела успех на участниците.
Най-атрактивните участници във възстановения преди три години турнир бяха малчуганите от русенските детски градини, които бягаха в дисциплината щафета. Всички те получиха медали и подаръци от организаторите на турнира.
Преди да открие турнира на Градския стадион, министър Кралев посети спортната зала, за да инспектира строителството на „Арена Русе“, която предстои да бъде открита на 23 юли с концерт на Лили Иванова.

Общо
Над 300 млади лекоатлети бягаха и скачаха на турнир
Заглавие
Над 300 млади лекоатлети бягаха и скачаха на турнир
Описание
Третото издание на Международен турнир „Младост“ се проведе в Русе вчера
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker