Хранене и спорт

Площадки за фитнес и стрийт фитнес на открито ще има в Русе

Участниците в дискусията споделиха, че са доволни от срещата и плановете на Общината
Участниците в дискусията споделиха, че са доволни от срещата и плановете на Общината за фитнес на открито

Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът инж. Димитър Наков се срещнаха с активните граждани на Русе, създали фейсбук групата „Русе иска площадки за стрийт фитнес“. Дискусията се проведе в Пленарна зала на Общината, където младите хора споделиха своите предложения.
По време на срещата Стоилов и Наков представиха планираните за изграждане 2 нови стрийт фитнес площадки и 2 площадки за фитнес на открито, които трябва да са готови през тази година. Новите фитнес площадки ще са разположени пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“, а стрийт фитнес площадките ще бъдат направени пред бл. „Съединение“ и до бл. 305 в кв. „Чародейка“. „Планираме всяка година да изграждане по 2 нови площадки за фитнес на открито, 2 площадки за стрийт фитнес и 2 спортни игрища. Нашата цел е да насърчаваме масовия спорт и за това сме решили всяка година да изграждаме подходящи места за спорт. Желанието ни е те да са в кварталите, да са близо до хората и да са направени по начин, който самите те желаят“, сподели кметът г-н Стоилов. За да бъдат съобразени с изискванията на спотуващите г-н Стоилов и г-н Наков призоваха присъстващите да бъдат още по активни и да дават предложения за разположението и вида на уредите, които да бъдат монтирани на площадките през следващата година. Моделът на сътрудничество между Община и граждани е добре работещ, доказателство за което е направеният цялостен план за изграждане на велоалеи, в чиято разработка активно участва Сдружение „Вело-Русе“.
Участниците в дискусията споделиха, че са доволни от срещата и плановете на Общината. Те се ангажираха да подпомогнат проектантите за да се изберат най-подходящите места в града, където да бъдат разположени следващите площадки за масов спорт на открито и как да изглеждат те, за да бъдат удобни и функционални за спортуващите.
В края на срещата организаторите на движението и фейсбук групата връчиха подписка „Русе иска площадки за стрийт фитнес“, в която са се подписали 3082 русенци. Стоилов призна, че и самият той се е подписал в нея, което е доказателство, че Общината се ангажира и активно работи в посока за подобряване на възможностите за спорт в града и облагородяване на междублоковите пространства с модерни детски и спортни площадки.

Общо
Площадки за фитнес и стрийт фитнес на открито ще има в Русе
Заглавие
Площадки за фитнес и стрийт фитнес на открито ще има в Русе
Описание
По време на срещата Стоилов и Наков представиха планираните за изграждане 2 нови стрийт фитнес площадки и 2 площадки за фитнес на открито
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker