Хранене и спорт

Принципи на разделно хранене и рецепти за здравословно благополучие

Таблица за разделно хранене
Таблица за разделно хранене

Някои експерти от областта на медицината са убедени, че много човешки заболявания са резултат от нарушения на стомашно-чревния тракт, което зависи от това как човек яде. Ето защо все повече и повече внимание през следните няколко години, последователи на здравословния начин на живот, отдават на т.нар. разделно хранене. Какво е това и как да се практикува е доста трудно да се разбере, но все пак ще ви запознаем с принципите на този начин на хранене, което е достатъчно, за да научите някои тайни на рецептите.

Принципи на разделно хранене
Всички продукти са разделени в няколко основни типа. Условно те се разделят на 16 групи: месо, риба, птиче месо, масло и сметана, хляб, зърнени храни, картофи, плодове, зеленчуци, различни видове мляко, яйца, ядки, и т.н. В таблицата, приложена към тази статия, можете да се запознаете с точното разделяне на групите продукти.
Например, месо, риба и птици често се сервира с различни странични ястия, както и таблицата показва, че за тази група храни, подходящи са само зелени, съдържащи скорбяла и без скорбяла зеленчуци. В същото време яйцата може да се ядат със зелени и без скорбяла зеленчуци.

Принципите на разделното хранене могат да бъдат накратко очертани в следните точки:

Правилната комбинация
Правилната комбинация

1. По време на едно хранене трябва да се избягват риба с ориз, хляб, месо, сосове, сладки. Употребата им е строго противопоказана при разделно хранене.
2. Протеинови храни трябва да се консумират само в една група, като извара със заквасена сметана, сирене или сирене.
3. За предотвратяване на ферментация, в стомаха трябва да бъдат отделени плодовите захар от захар и животински протеини.
4. Брашно и кисели плодове също не могат да се смесват.
5. Дините по-добре да се хапват отделно от общия брой плодове, а за предпочитане един час преди хранене, а не след това.
6. Млякото също е добре да се консумира отделно.
7. Избягвайте честото използване на сушени плодове.

Разделното хранене помага да отървете червата си от много неблагоприятни процеси, просто трябва да комбинирате правилно храната. Възможно е разлагането и ферментацията да води до интоксикация и натрупването на шлака в организма. Разделното хранене не само помага да се отървете от такива явления, но и прочиства организма, което води до това човек да губи ненужно тегло, и по този начин да отслабне.

Как да се храним разделно?
Как да се храним разделно?

Рецепти за разделно хранене

Системата за хранене е доста трудна, не само за придържане, но също така и за подготовката на менюто, защото според таблицата за съвместимост на продуктите, много ястия на базата на конвенционалните съставки трябва да бъдат категорично изключени от хранителния си режим. Можете да готвите едни и същи ястия като по обичайната рецепта, но да подмените съставки с подходящи.

Дипломат от картофи с гъби
Сварете картофите и ги запържете до полукръгове. Сложете картофите в тавичка, намазана с масло, сирене и добавете нарязаните гъби. Картофите запечете на фурна за 20-30 минути.
Като перфектна комбинация от съставки за салата са домати, ябълки, копър, маруля, поляти със заквасена сметана.
Сами виждате, че готвенето с помощта на рецепти от разделно хранене, по принцип, не е достатъчно трудно, но трябва да се внимава със съставките и тяхната съвместимост.

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Принципи на разделно хранене и рецепти за здравословно благополучие
Заглавие
Принципи на разделно хранене и рецепти за здравословно благополучие
Описание
Рецепти за разделно хранене
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker