От природатаХранене и спорт

Ралица и Мариян: Успяхме да запалим много хора по здравословното хранене, имат ни доверие и това ни изпълва с оптимизъм

Биомагазинът „Тайната градина“ стана на годинка, готви изненади и почерпка за русенци, дошли на празника му

"Тайната градина" очаква съмишленици на 10-и февруари
„Тайната градина“ очаква съмишленици на здравословното хранене на 10-и февруари

Първия си рожден ден празнува утре биомагазинът „Тайната градина“ в Русе. Неговите създатели Ралица и Мариян Иванови канят на 10-и февруари феновете на здравословното хранене и биопродуктите да отпразнуват заедно датата на точното място – улица „Пирот“ 5. Домакините са настроени купонджийски и очакват през целия ден гости, за които са приготвили куп изненади. Биовино, сурови десерти, ядки, натурални сокове и разнообразие от суперхрани очакват хората, дошли в магазина. Ралица и Мариян са предвидили и томбола със забавни въпроси на тема здравословно хранене, както и награди за гостите, дали верни отговори.
„The Secret Garden“ отвори врати през 2014-а на 10 февруари с амбицията да бъде необикновен магазин. По-скоро социално място за разговори, консултации, покупки и сприятеляване. Така и стана. Малкото пространство с диванчето за разговори се изпълни с рафтове и всевъзможни био продукти, храни , сладки и солени лакомства, безглутенови стоки, ръчнонаправени шоколади по френски рецепти, биовина и натуралната биокозметика. Всеки месец артикули от козметиката са с 10% намаление, а определени хранителни продукти са с намаление от 10 до 50 на сто.
Около 1000 са асортиментите, поддържани в магазина. От „Тайната градина“ се хвалят с интереса към предлаганите от тях стоки и консултации и насърчават потребителите да четат за здравословните храни и да се грижат за личната си профилактика. Лошото е, че немалка част от българите не са склонни да инвестират в превенцията на собственото си здраве и се сещат за биопродуктите само когато са болни, подчертава Ралица.

Година след началото, Ралица и Мариян са оптимисти за работата си.
Година след началото, Ралица и Мариян са оптимисти за работата си.

Трийсетина редовни потребители на биопродукти от магазина вече пазаруват с карти за отстъпка, казва тя. Амбицията й е всяка седмица да предлагат нови асортименти. За целта са разширили контактите си с доставчици от цялата страна, от региона, а освен това и от Румъния. Биопродуктите са по-скъпи от традиционно продаваните, тъй като не се произвеждат масово, в тях е вложен много ръчен труд, а реколтите от тях са малки, защото не се използват химически торове и ГМО-та, добавя още Ралица. Двамата с Мариян са удовлетворени от факта, че магазинът им вече е разпознат в града и че все повече хора се интересуват от здравословни храни и продукти. Ученици от училището по изкуства са сред редовните клиенти на магазина. Млади майки с бебета в колички също търсят биопродуктите на „Тайната градина“. Добре информирани са и пенсионерите, които идват подготвени и знаят какво търсят, показват наблюденията на собствениците. Година след началото, Ралица и Мариян са оптимисти за работата си. Успяхме да запалим хората по здравословното хранене, клиентите ни с всеки ден се увеличават, имат ни доверие, казват те.

Автор: Валентина Караджова

Снимки: Личен архив

Общо
Ралица и Мариян: Успяхме да запалим много хора по здравословното хранене, имат ни доверие и това ни изпълва с оптимизъм
Заглавие
Ралица и Мариян: Успяхме да запалим много хора по здравословното хранене, имат ни доверие и това ни изпълва с оптимизъм
Описание
На 10-и февруари феновете на здравословното хранене и биопродуктите могат да празнуват заедно на точното място - улица „Пирот“ 5
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker