Хранене и спорт

Рейки или как да освободим и стимулираме духа и тялото

С тази практика се понижават нивата на стрес и болка

Японецът Микао Усуи първи канализира Рейки.
Японецът Микао Усуи първи канализира Рейки.

Днес ще ви разкажа за една универсална енергия, която се намира навсякъде около нас и е пропита във всичко. Името й е Рейки. Същото име носи и терапията. Когато получаваме Рейки, енергията стимулира духа и тялото ни в посока Баланс и Хармония. Този вид енергия произлиза от Тибет, но за първи път бива канализирана от японеца Микао Усуи. Благодарение на него и неговите последователи можем да се запознаем с нея и да се опитаме да променим живота си.
Според специалистите в тази област традиционната Рейки система има три нива. На първото ниво се дава Рейки единствено контактно – т.е. като поставим ръцете си върху друг човек, върху себе си или върху неодушевен предмет. На второ ниво човек има способността да праща Рейки енергия от разстояние. Третото ниво е най-сложно и се нарича мастърско ниво, благодарение на него могат да се инициират други хора в Рейки.
За да може да канализира човек Рейки енергията, е необходимо първо да бъде иницииран. Това означава, че на първо място трябва да му бъде отворен определен енергиен канал, посредством който енергията преминава. Когато практикуващият реши да дава Рейки (и ако става въпрос за друг човек – когато получи позволение от него за това), той поставя ръцете си върху човека (или предмета), на който решил да дава Рейки и позволява на енергията да протече.
Ще се запитате всеки ли може да стане Рейки? На теория е точно така. На практика обаче Рейки става само този, който наистина иска да стане, както е нужно да достигне до определено ниво на развитие.

Рейки се канализира като поставим ръцете си върху друт човек или върху себе си.
Рейки се канализира като поставим ръцете си върху друт човек или върху себе си.

Обичайната процедура включва цялото тяло, но Рейки може да се отдава и само на отделни позиции. Когато се практикува цялостната процедура реципиентът е легнал, в отпуснато състояние, като дрехите е най-добре да са удобни и да не пречат на релаксирането. Лечителят може да отдели няколко момента, за да изпадне в медитативно или просто спокойно състояние и да се подготви за процедурата.
Канализирането включва поставянето на ръцете на практикуващия на точно определени позиции върху тялото на реципиента, като ръцете може и да нямат допир с тялото, а да стоят на няколко сантиметра от него. Обикновено ръцете се задържат между 3 и 5 мин. на една позиция, а цялата практика трае между 45 и 90 мин. Незабележимият, но незабавен ефект от процедурата обикновено е състоянието на дълбока релаксация, както и приливът на сила и енергия. Има и случаи, когато практикуващият успява да се освободи от емоциите, които са го обзели. Реципиентите често споделят усещане за затопляне или леко изтръпване на третираното място, без значение дали ръцете на практикуващия са в допир с мястото или са на разстояние от него. Твърди се, че Рейки процедурата стимулира естествените лечебни процеси, затова обикновено не се наблюдава моментално „излекуване“ на специфичните здравословни проблеми. За лечението на хронични състояния се препоръчва серия от три или повече процедури на интервали между 1 и 7 дена. Продължителната практика с Рейки като допълнение към медицината показва, че се:
– понижават нивата на стрес
– понижават се нивата на болка
– възстановяването става много по-бързо

– понижава се нуждата от болкоуспокояващи след операция
– понижава се диастоличното кръвно налягане (при завишено такова)
Рейки кабинети към болниците има не само в САЩ, но и в някои болници в Западна Европа.

Общо
Рейки или как да освободим и стимулираме духа и тялото
Заглавие
Рейки или как да освободим и стимулираме духа и тялото
Описание
За да може да канализира човек Рейки енергията, е необходимо първо да бъде иницииран.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker