АкваСорсДеца и родителиХранене и спорт

Суперхрани и хранителни добавки за деца

ЕМК са важни за здравето на децата
ЕМК са важни за здравето на децата

С наближаването на зимата, изключително важно за нас и нашите деца е да поддържаме лигавиците си здрави. Те ще ни се отблагодарят като не допускат вирусите да навлизат надълбоко в тялото ни. Макар и имунната система на малки и големи да е подложена на постоянни атаки през този сезон.

Стартирахме рубриката с активиране на собствения имунитет, за което може да ни помогне „Зелената енергия”. След това се запознахме с Колактив 3 – коластра от пасищно отглеждани крави. А сега ще разгледаме и ползите от есенциалните мастни киселини.

Есенциални мастни киселини /ЕМК/ – три важни омеги

Продуктът на „АкваСорс” ЕМК е студен екстракт от ленено, сусамово и слънчогледово семе, кайсиеви и лешникови ядки, тиквени семки, пшеничен зародиш, шафраника, пореч, маруля, чесън, морков, лимон, портокал, маслина, черна и червена боровинка, касис, шипка и някои други растения, с добавени рибено масло и лецитин. Съдържа 88 мастни киселини, в това число и всички незаменими в добре балансирано съотношение. Изключително ценна суперхрана.

Есенциални мастни киселини
Есенциални мастни киселини

ЕМК (есенциалните или незаменими мастни киселини) влизат в състава на липидите, които са ни жизнено необходими за изграждане на мембраните на всички наши клетки. Не се произвеждат в организма и трябва да се набавят отвън. Отдавна Световната Здравна Организация обръща внимание на това, че всеки е застрашен от дефицит на ЕМК поради топлинното обработване на храната и рафинирането на растителните мазнини.

Те регулират кръвната захар, предпазват от диабет, укрепват имунната система и ни предпазват от токсини, бактерии, вируси и алергени. ЕМК са важни за развитието на зародиша и за психиката и зрението у възрастните. Предпазват от сърдечни болести, инсулт и белодробна емболия. Необходими са за работата на жлезите с вътрешна секреция. Регулират кръвното налягане, намаляват отлагането на холестерол в кръвоносните съдове и забавят процеса на неговото образуване. Освен това намаляват болките и слабостта в ставите, помагат за нормализиране на теглото, участват в производството на хемоглобина и намаляват вредата от лошите мазнини.

 

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker