Хранене и спорт

Кралев: ЕК е притеснена от обездвижване на повечето европейски нации

Футболистите на "Дунав" дават пример на децата, за да спортуват и да не страдат от обездвижване
Футболистите на „Дунав“ дават пример на децата, за да спортуват и да не страдат от обездвижване

Народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов се включиха заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев в заключителните инициативи, посветени на Европейската седмица на спорта в Русе. Тя бе официално закрита днес, но най-вероятно ще бъде продължена и догодина. Европейската комисия е сериозно притеснена от обездвижване на повечето европейски нации.„Първоначално плануваните прояви по повод Европейската седмица на спорта #BeActive у нас бяха около 70, но благодарение на активността на общините, федерациите и спортните клубове към момента отчитаме, че те са над 160 в цялата страна. Само в София събитията бяха над 90, като част от тях се провеждат и в момента, каза Красен Кралев при посещението си в Русе. В България ще отчетем една от най-големите активности и най-добрите резултати от целия ЕС. Целта, поставена в проекта, е кампанията да достигне до 350 000 души. Смятаме обаче, че за Европейската седмица на спорта научиха много повече хора. Надяваме се, че сме успели да убедим поне част от тях в ползата от физическата активност и здравословния начин на живот. Раздадохме 1000 футболни, баскетболни и волейболни топки и ракети за бадминтон, 5000 фланелки, над 75 000 информационни материала, които промотираха събитието.”

Турнир по футбол за деца се проведе днес на спортен комплекс "Олимпия"
Турнир по футбол за деца се проведе днес на спортен комплекс „Олимпия“

Народните представители, областният управител Стефко Бурджиев, кандидатът за кмет на Община Русе Пламен Стоилов, кандидати за общински съветници от ГЕРБ и спортният министър дадоха началото на спортен турнир с участието на осем тима на двата терена с изкуствено покритие в ж. к. „Дружба 3“. Те дариха малките футболисти с топки и спортни екипи.
По–късно те се срещнаха с футболистите на ФК „Дунав” (Русе). Тези посланици на спорта с личния си пример на терена привличат младите да тренират и спортуват. Доказателство за това са успехите на юношеската формация до 17 години на ФК „Дунав“ в национален мащаб. За да ги насърчат, депутатите и министърът предоставиха за подготовката им футболни топки и спортни екипи.
Красен Кралев, народните представители, областният управител, Пламен Стоилов, както и кандидатите за общински съветници изгледаха схватките и наградиха победителите в регионалния турнир по свободна борба, провел се по обед в село Бъзън /Община Русе/. Паралелно с това събитие се проведе и приятелска футболна среща между тимовете на Бъзън и Семерджиево, завършила 8:7. Състезателите на домакините също получиха топки и спортни екипи.

Общо
Кралев: ЕК е притеснена от обездвижване на повечето европейски нации
Заглавие
Кралев: ЕК е притеснена от обездвижване на повечето европейски нации
Описание
Европейската комисия е сериозно притеснена от обездвижване на повечето европейски нации
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker