Лекари

Сдружение Еквилибриум

Сдружение „Еквилибриум“
Сдружение „Еквилибриум“

Комплекс за социални услуги за деца и семейства – управляван от Сдружение Еквилибриум, в партньорство с Клуб „Отворено общество – Русе“

Какво е Комплексът за социални услуги? Това е делегирана от държавата дейност за предоставяне на услуги в общността в подкрепа на децата и техните семейства като алтернатива на институционалната грижа за деца в риск. Намира се на бул. „Липник“ № 14 (бившето училище „Христо Смирненски“).
В съответствие с държавната политика Комплексът за социални услуги за деца и семейства/КСУДС/ – Русе, включва: “Център за обществена подкрепа”, „Център за работа с деца на улицата” и „Център за настаняване от семеен тип” (т.нар. „Розова къща“).
КСУДС е създаден през 2005 година по проекта на Министерство на труда и социалната политика – „Реформа за повишаване благосъстоянието на децата в България”, финансиран предимно от Световната банка. От 2005 г. до 2009 г. Комплексът се управлява от фондациите „КЕЪР“ – България и „ЕКИП“.

Сдружение „Еквилибриум“
Сдружение „Еквилибриум“
Под управлението на „Еквилибриум”, от 2009 г. Социалният комплекс успя да си изгради национална репутация и международно признание, като една от най–модерните практики в грижата за децата и семействата и един от най-активните участници в националния процес по деинституционализация.
Сдружение „Еквилибриум“
Сдружение „Еквилибриум“
Какво прави Комплексът за социални услуги?
Сдружение „Еквилибриум” предоставя интегрирани услуги в Комплекса за социални услуги от 2009 г. КСУДС предлага 17 вида услуги, насочени към деца от 0 до 18 г. и техните семейства, бременни жени, приемни родители и осиновители. Основните потребители на тези услуги са с направления от отдел „Закрила на детето” на Дирекция „Социално подпомагане”. В същото време комплексът предоставя помощ и по заявка на други институции на родители и деца, които сами търсят помощ за проблемите си, на училища, детски градини и маргинализирани общности.
С какво можем да ви бъдем полезни?
В комплекса са едни от най-добрите специалисти: социални работници, психолози, кинезитерапевти, медицински специалисти по семейно планиране, по пре- и постнатална грижа, консултанти по ранно детско развитие, образователни специалисти, обучители, супервайзори, методисти и други. Основният ни принцип на работа е комплексният подход и системна подкрепа, както за децата, така и за техните семейства (семейно ориентиран подход), училището/детската градина и общността.
Сдружение „Еквилибриум“
Сдружение „Еквилибриум“
Кога можете да се обръщате към нас?

  • – Ако имате нужда от информация за нашата дейност
  • – Ако имате проблем и не знаете към кого да се обърнете
  • – Ако ваш близък има проблем и се чудите как да му помогнете
  • – Ако станете свидетел на ситуация с дете, която ви притеснява
  • – Ако желаете да помогнете за подобряване качеството на живот на децата, с които работим – финансови средства за обезпечаване на летните лагери на децата с увреждания от „Розовата къща“ и децата от Центъра за работа с деца на улицата; за материали в клубовете по интереси в Комплекса; за осигуряване на кинезетерапия на децата с увреждания; карти за градски транспорт, лекарства и др; с материални дарения – играчки, принадлежности от първа необходимост за бебета (ванички за къпане, детски колички, проходилки, гърнета, памперси и др.); пакетирани хранителни продукти пр.


View Larger Map
Как можете да стигнете до нас?
Комплексът за социални услуги се намира на бул. „Липник“ №14 (бившето училище „Христо Смирненски”,а
Офисът на „Еквилибриум“ се намира на ул. „Добруджа“ № 5 (срещу „Буда хаус“), тел. 082/588 769 или 0889 81 31 23
Нашите телефони са: 0884 87 75 95 или 082/ 813 386
E-mail: office@eq-bg.com
Сайтът: www.eq-bg.com

Общо
Photo ofСдружение „Еквилибриум“
Име
Сдружение „Еквилибриум“
Уебсайт
Фирма
Сдружение „Еквилибриум“
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker