Медицината

Дълбока осцилация възстановява тъкани в дълбочина

Мeдика Наречен предлага на гостите си най-модерни и приятни терапии

Не знаех какво е дълбока осцилация, но когато ми предложиха да пробвам тази процедура за лице, реших, че трябва да пробвам ефекта й.
Не знаех какво е дълбока осцилация, но когато ми предложиха да пробвам тази процедура за лице, реших, че трябва да пробвам ефекта й.

Не знаех какво е дълбока осцилация, но когато ми предложиха да пробвам тази процедура за лице, реших, че трябва да пробвам ефекта й. След 15-минутния необичаен масаж на фона на нежна релаксираща музика, буквално се бях пренесла в друг свят, а лицето си почувствах освежено и опънато.
Терминът „осцилация” буквално означава трептение. В конкретния случай става дума за вибриране на тъканите в резултат на електростатично поле, което специален апарат създава и предава чрез ръцете на масажиста. За разлика от обикновения масаж при дълбоката осцилация трептенията проникват дълбоко в кожата и мускулите (трептенията достигат до 8 см. дълбочина), където се задействат биологично активните центрове.
Какъв е ефектът? На първо място, подобрява се обмяната веществата в клетките, тъй наречената трофика на тъканите. Освен това се активира лимфотока и детоксикацията. С метода на дълбоката осцилация се въздейства на клетъчно ниво и се стимулира самовъзстановяването. Той има и противовъзпалително действие, намалява болката. Използва се в лечебни и естетически програми. С осцилацията могат да се изгладят бръчки, освежава се тенът, чрез нея се постига отличен антицелулитен ефект. Освен това тя има много добър ефект при отоци, за заздравяване на рани, при разтегнати сухожилия и мускули, стимулира по-бързото възстановяване при разкъсване на мускулна тъкан. Затова този метод се прилага широко при спортисти, при лечение на остеоартрит, болест на Бехтерев, хроничен полиартрит, ишиас, лумбаго и при други мускулно-ставни проблеми.
Според рехабилитаторите на балнеокомплекс „Медика Наречен” дълбоката осцилация е една от най-предпочитаните процедури. Практиката им показала, че най-добър ефект от нея има, когато се направят десетина последователни процедури. Когато уврежданията не са сериозни и хронични обаче, положителен ефект може да се почувства и след първите една –две процедури, казват специалистите. Не пропускат да отбележат, че чистият въздух, минералната вода и съчетанието с други подходящи процедури, както и насладата от доброто обслужване са фактори, които помагат на организма да се възстанови много по-ефективно, отколкото у дома или в обикновена болнична обстановка.
Хубавото е, че освен в „Медика Наречен” апаратура за дълбока осцилация има и във физиотерапевтичния и рехабилитационен център „Медика Русе.
Така че гостите на комплекса, които са от Русе или от близките населени места, могат да се възползват от тази терапия и в градски условия.

Общо
Дълбока осцилация възстановява тъкани в дълбочина
Заглавие
Дълбока осцилация възстановява тъкани в дълбочина
Описание
Медика Наречен предлага на гостите си най-модерни и приятни терапии
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker