НовиниОт природата

Кучета с балони казват: „Не бъди безразличен!”

Общинският приют за бездомни животни търси осиновители и доброволци

10 възрастни кучета с балони от общинския приют за бездомни животни и 7 палета се събраха в Парка на младежта в съботния ден.
10 възрастни кучета с балони от общинския приют за бездомни животни и 7 палета се събраха в Парка на младежта в съботния ден.

10 възрастни кучета с балони от общинския приют за бездомни животни и 7 палета в Парка на младежта в съботния ден казаха на русенци: „Не бъди безразличен! Твоят най-добър приятел те чака с приветливо вдигната лапа.” Кучешката атракция беше част от информационната кампанията на приюта, чиято цел е да направи хората съпричастни към изоставените животни и да им обясни как могат да си осиновят приятел или просто да помогнат на животните да живеят по-добре.
От „Веселяците“ са осигурили шатрата, балоните, включително арката и кучето от балони, а „Антони реклама“ са изработили безплатно логото, винила, брошурите и стикерите, които организаторите са раздавали. Сдружение „Грижа и подслон за всеки“ е помогнало с външното обезпаразитяването на всички кучета, които са били част от информационната кампания.
Тя приклекна пред решетката ми и ме повика. Притиснах рамо и муцуна до решетката, за да я успокоя. Усещах, че има нужда от този допир, за да не е толкова самотна. Една сълза се търкулна по бузата й, а аз драснах с лапа по решетката, за да й кажа, че всичко ще бъде наред. Скоро вратата на клетката ми се отвори, а усмивката на лицето й беше толкова широка, че веднага се гушнах в ръцете й….Обещах й да давам всичко от себе си, за да я радвам.” Това е „изповедта” на едно куче от приют, което има късмета да бъде осиновено, а текстът може да бъде прочетен в една от листовките, които инициаторите на кампанията вчера раздаваха на всички, които проявиха интерес към кучетата с балони, които доброволците разхождаха край Вазата.
Необичайната гледка, както можеше да се очаква, зарадва най-вече децата. Съпричастност проявиха и около 50 възрастни. Ветеринарните лекари д-р Гергана Витанова и д-р Антония Кръстева са много обнадеждени от акцията, защото очакват 5-6 души да посетят приюта и да си изберат домашен любимец.

Необичайната гледка, както можеше да се очаква, зарадва най-вече децата.
Необичайната гледка, както можеше да се очаква, зарадва най-вече децата.

Д-р Витанова разказва, че в общинския приют в момента живеят около 500 кучета и 40 котки, които ще бъдат щастливи, ако намерят дом и приятели. Там ние се грижим за храната и хигиената им, но животните са твърде много, за да успеем на всяко да отделим внимание, а още по-малко да ги разхождаме, казва тя и призовава тези, които обичат животните, но нямат възможност да гледат у дома любимец, да станат доброволци в приюта. Доброволците разхождат кучетата, говорят им, галят ги, т.е. дават им любов, нещо от което всички живи същества имат нужда.
Д-р Гергана Витанова е убедена, че това е страхотна терапия за човека, защото общуването с кучето успокоява и разтоварва. От друга страна, той получава от животното безусловна любов, чиста позитивна енергия, която зарежда организма и повишава тонуса му. Всички тези положителни емоции се отразяват на психическото ни здраве, да не говорим колко положително влият върху възпитанието на децата. При животните няма корист, те ти дават сърцето си за цял живот.
А молбите на едно куче или коте от приюта не са по-различни от най-съкровените човешки молби, защото и животното, и човекът носят душа, на която й трябват дом, семейство, обич. Затова от приюта призовават: „Не бъди безразличен, помогни – дай подслон на едно бездомно животно, стани доброволец, помогни с каквото можеш…” Телефонът на приюта е 0885 969 099.

Общо
Кучета с балони казват: „Не бъди безразличен!”
Заглавие
Кучета с балони казват: „Не бъди безразличен!”
Описание
Кучешката атракция беше част от информационната кампанията на приюта.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker