НовиниХранене и спорт

Ефективни фитнес тренировки за очите

Можем да се избавим и от торбичките под очите

Eфективни фитнес тренировки за очите.
Eфективни фитнес тренировки за очите.

Може би и вие като много други хора сте останали с убеждението, че с напредването на възрастта и вашето зрение неизбежно ще се влоши и необходимостта да носим очила е неизбежен проблем, който не може да бъде разрешен без сериозна медицинска намеса. Всъщност и най-внимателните, които редовно и постоянно се грижат за здравето си, не подозират, че има ефективни фитнес тренировки за очите, които позволяват съществено да се подобри зрението.
Още в древните гимнастически системи са били включвани упражнения за очите. Те са полезни, защото така хората тренират мускулите, които управляват движението на очите, активизират кръвообращението в тази област и отнемат умората. След такава гимнастика всеки, които се занимава с нея се чувства значително по-бодър. Има и още един положителен ефект – фитнесът за очите помага да се избавим от нежеланите торбички.
Преди да се започнат упражненията, трябва да седнете удобно и да се отпуснете. Eто и няколко правила, които може да прилагате, когато пожелаете:
Поставете показалеца на дясната си ръка на разстояние 20-30 см, а след това 10 пъти в бързо темпо премествайте

Преди да се започнат упражненията, трябва да седнете удобно и да се отпуснете.
Преди да се започнат упражненията, трябва да седнете удобно и да се отпуснете.

погледа си от пръста до някой предмет, отдалечен на около 2-3 метра и обратно. Това упражнение способства за доброто зрение при разглеждането на близки и отдалечени предмети.
Залепете върху прозореца кръг от зелена или червена хартия с диаметър 5 мм. Няколко минути гледайте този кръг, а след това преместете погледа си върху предмет извън прозореца. Постарайте се да разгледате подробно всичките му детайли. Нека времето за наблюдение постепенно се увеличава: през първите 3 дни по 3 минути, а през следващите 3 дни – по 5 минути и накрая – 7 минути. Упражнението е подходящо специално за трениране мускулите на очите.
Те могат да се тренират и с помощта на друго упражнение: няколко пъти плътно затворете очи (въртейки ги от едната посока в другата), след това фокусирайте погледа си върху края на молив, който държите в ръце, като постепенно го приближавате и отдалечавате от очите си. Правете упражнението 6-10 пъти.
Поставете дясната си ръка отпред на разстояние 25-30 см от очите и фокусирайте за 5-7 секунди погледа си върху върха на показалеца. След това приближавайте пръста, докато той не започне да се раздвоява. Хубаво е да се повтори упражнението 6-8 пъти.
Ако искате да укрепите мускулите на очите за хоризонтално действие и да подобрите тяхната координация, поставете полусвитата си ръка вдясно и фокусирайте странично с очи нейните пръсти. След това се постарайте да не сваляте поглед от пръстите, като бавно ги премествате наляво и надясно.

Общо
Ефективни фитнес тренировки за очите
Заглавие
Ефективни фитнес тренировки за очите
Описание
Можем да се избавим и от торбичките под очите.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker