МедицинатаНовини

Хомеопатия при всяко заболяване

Симптомите трябва да се уважават, а не да се потискат

 

Във всеки етап от дадено заболяване може да се приложи хомеопатия.
Във всеки етап от дадено заболяване може да се приложи хомеопатия.

Според д-р Георги Хаджиев приемът на хомеопатично лекарство представлява стимул за организма, а от това по-добра превантивна мярка няма. По неговите думи във всеки етап от дадено заболяване може да се приложи хомеопатия. Това той сподели пред русенската публика на своя лекция в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, организирана от клуб „Здраве”. Д-р Хаджиев запозна присъстващите с основните принципи на холистичната медицина и хомеопатията, както и с методите за преодоляване на различни заболявания. На базата на дългогодишните си изследвания и практика, гостът представи най-важните моменти за здравето на всеки човек и обърна внимание на важната роля, която има имунната система не само при борбата с болестите, но и с тяхната превенция.

Той разделя болестите на три вида. Първата група е съставена от такива с много силни симптоми – те възникват внезапно. Във втората попадат хронични – тук имунната система е много слаба и затова от време на време се обострят. В третата група се включват неразположенията, които имат слаби симптоми. Докторът съветва да не се подхожда към лекарства, а да се направи определен хранителен режим, в които да бъдат включени както билкови екстракти, така и Шуслерови соли.  

 

Ефектът при приема на солите е, че те влизат в клетката и така насищат вътрешната недостатъчност. Това означава, че трябва да се приемат Шуслеровите соли заедно с определен вид минерал, от който има нужда организма. При остеопорозата това е калций. За да има ефект, е хубаво да се взимат големи дози. Най-голяма промяна се забелязва при профилактика. 

Докторът съветва да не се подхожда към лекарства, а да се направи определен хранителен режим, в които да бъдат включени както билкови екстракти, така и Шуслерови соли.
Докторът съветва да не се подхожда към лекарства, а да се направи определен хранителен режим, в които да бъдат включени както билкови екстракти, така и Шуслерови соли.

 

Д-р Хаджиев казва, че симптомите трябва да се уважават и да не се потискат. Така инфекцията слиза надолу в опитите ни да подтиснем заболяването. За това ако страдаме от грип е по-добре да подкрепим организма си с рецепти по бабешки начин, вместо да подтискаме болестта. Спирането на патологията означава, че сме се преборили с заболяването, което ни мъчи.

Хомеопатичните лекарства се взимат дълго време, със схеми от 3 до 6 месеца. Освен хомеопатично лечение д-р Хаджиев съветва всички да си създадат двигателни и хранителни навици. Следващата лекция, организирана от клуб „Здраве”, ще е на тема „Заблудите в медицината”. На нея отново гост-лектор отново ще бъде хомеопатът д-р Хаджиев.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker