МедицинатаНовини

„Софиямед“ вече е университетска болница

Над 150 000 пациенти са преминали до момента през болничното заведение

МБАЛ „Софиямед“ вече e със статут на университетска болница.
МБАЛ „Софиямед“ вече e със статут на университетска болница.

Най-голямото и модерно частно здравно заведение в страната МБАЛ „Софиямед“ вече има статут на университетска болница. Решението на Министерски съвет е гласувано в сряда. Така „Софиямед” става първото частно лечебно заведение в столицата с подобен профил.
Студенти и докторанти по медицина ще могат да се обучават в лечебното заведение от тази есен. Съгласно Закона за лечебните заведения университетски са многопрофилни или специализирани болници, в които след акредитация се осъществяват дейности по клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, дентална медицина, фармация и здравни грижи, както и следдипломно обучение.
През декември 2013 година Министерството на здравеопазването акредитира МБАЛ „Софиямед“ като база за практическо следдипломно обучение на лекари за придобиване на специалност по акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, гастроентерология, кардиология, неврохирургия, нервни болести, обща и клинична патология, ортопедия и травматология, ревматология, хирургия и урология. Тогава здравното заведение получи и най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 години.
„За нас решението на Министерски съвет за акредитиране на „Софиямед“ като университетска болница и поставената от Министерство на здравеопазването отлична оценка на лечебното заведение са огромно признание. Това доказва, че за 2 години от създаването на МБАЛ „Софиямед“ не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, разполагаща с доказани професионалисти и съвременна апаратура, които са в услуга на здравето на хората“, коментира управителят на болницата д-р Йордан Пелев.
От официалното откриване на болницата през май 2012 година до този момент през нея и диагностично консултативния й център са преминали над 150 000 пациенти, а преди броени дни лечебното заведение отвори и нов медицински корпус. Болницата работи с НЗОК и осигурява на пациентите си високоспециализирани медицински и медико-диагностични услуги.

Общо
„Софиямед“ вече е университетска болница
Заглавие
„Софиямед“ вече е университетска болница
Описание
Над 150 000 пациенти са преминали до момента през болничното заведение.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker