От природата

6 билки за здрав и спокоен сън

6 билки за здрав и спокоен сън
6 билки за здрав и спокоен сън

Безсънието започва да се превръща в често срещан проблем, но има билки с които можем да си помогнем. Дисконфортът е налице, когато имате натоварен ден, проблеми от служебен и битов характер, при спазването на строги диети, при бременни жени и други.

Въртенето в леглото дълги часове, буденето нощем и ангажирането на мислите с негативни картини от ежедневието, се отразява на ритъма на живот. Нарушаването на вътрешния баланс може да ви изиграе лоша шега в даден момент.
Тъй като тялото се нуждае от поне 8-часов здрав сън, споделяме някои билки, които помагат на „нощните птици“ да спят спокоен сън. Приемайте ги под формата на чай, хранителни добавки, като етерични масла, добавени към топла вана или запалете ароматна лампа преди лягане с няколко капки от тях. За бременните жени е добре предварително да се консултират с лекар!

Валериан
Валерианът действа успокояващо и помага за по-добър сън. Пийте по една чаша чай от тази билка преди сън. Не прекалявайте с количеството й и нея приемайте повече от три седмици.

Калифорнийски мак (ешолция)
Чудесна билка, която помага при безсъние и тревожност. Не само, че помага да заспите, но и подобрява качеството на съня.

Пасифлора
Билка, която също като калифорнийския мак, е безопасна за прием от деца. Опитайте чай или капки от тинктура, разтворени във вода преди сън.

Магнолия


Помага да отпуснете тялото и ума си и намалява нивата на кортизол. Приемайте половин час преди сън от нея. Бременни жени и кърмачки не бива да я приемат.

Ашваганда (индийски женшен)
Билка, която работи активно срещу стреса, без да нарушава вашата енергичност. Приемането й намалява отделянето на кортизол и това ви помага да заспите нормално и да имате спокоен сън.

Хмел
Бързо действа и успокоява нервната система. Намалява безпокойството, нервни разстройства и гони безсънието.

Общо
6 билки за здрав и спокоен сън
Заглавие
6 билки за здрав и спокоен сън
Описание
Тъй като тялото се нуждае от поне 8-часов здрав сън, споделяме някои билки, които помагат на „нощните птици“ да спят спокоен сън
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker