От природата

Червени репички в борбата със задържането на течности

Добре хидратирана кожа се постига с консумацията на червени репички

Ако искате нещо нискокалорично, но с високо съдържание на витамини, то несъмнено ще ви харесат малките червени репички.
Ако искате нещо нискокалорично, но с високо съдържание на витамини, то несъмнено ще ви харесат малките червени репички.

Ако искате нещо нискокалорично, но с високо съдържание на витамини, то несъмнено ще ви харесат малките червени репички. Освен че придават цветен вид на салатата и я разнообразяват, то те могат да се консумират и самостоятелно. В този зеленчук се откриват фибри и големи количества от витамините С, В, витамин В6, рибофлавин, тиамин и минерали като желязо, магнезий, мед и калций, калий и натрий. Репичките са известни със своето антиоксидантно действие върху организма.
Съдържат и етерично масло, което усилва секрецията на храносмилателните жлези и подобрява дейността на храносмилателната система.
Хубаво е да знаете, че в 100 г репички има около 15 мг витамин С. Ето защо той играе ключова роля в борбата с оксидативния стрес, както е и кофактор за някои ензими, които са ангажирани в синтеза на колагена и обмяната на мастните киселини.
Червените репички са идеален помощник в пречистването на организма – много добри са за стомаха и черния дроб, спомагат също за поддържане на добра реология на кръвта в тялото и повишават количеството кислород в нея.
Репичките са полезни и за бъбреците. Изследвания показват, че противовъзпалителните свойства на червения зеленчук защитава бъбреците от инфекции. Смята се, че консумацията на репички помага за намаляване натрупването на токсини в кръвта, като по този начин се понижава концентрацията им в бъбреците.
Ако тялото ви задържа течности, то репичките са подходящата храна за вас в борбата с това състояние. Те са ефикасно решение за намаляването на неприятните ефекти. Който е изпитвал това състояние, знае, че то е придружено с тежест в краката, подуване на пръстите, образуване на целулит дори.
Доброто храносмилане, както вече споменахме, може да бъде постигнато с консумация на червени репички. Благодарение на количеството фибри и минерали, се подобрява транзита при ленив стомах. Освен това специалистите диетолози препоръчват репички при диети за отслабване, защото те са сред продуктите, които ни помагат да се намали калорийния прием при хранене.
Още нещо важно, което всяка дама иска- хубава кожа. Затова, мили дами, хапвайте репички на воля. Те са полезни за кожата! Имат безспорен хидратиращ ефект върху нея. Също така е доказано, че те помагат за намаляване на червените петна, които се появяват при чувствителна кожа.
Интересно е също така, че според редица изследвания съдържанието на антоцианин в репичките, който всъщност им придава този приятен червен цвят, помага за забавяне растежа на туморните клетки при рак на дебелото черво.

Общо
Червени репички в борбата със задържането на течности
Заглавие
Червени репички в борбата със задържането на течности
Описание
Добре хидратирана кожа се постига с консумацията на червени репички.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker