От природата

Кои са най-мощните антиоксиданти?

Кои са най-мощните антиоксиданти?
Кои са най-мощните антиоксиданти?

Най-важните вещества, необходими за борба със свободните радикали са антиоксидантите. Свободните радикали предизвикват бързо стареене и други дегенеративни заболявания. Най-мощните антиоксиданти и може да се каже, че са най-важните са: витамини А, Е, С и селен.
Витамин А (каротин). Неговият дефицит води до стареене и предизвиква заболявания на сърдечно-съдовата система, катаракта, дори рак. Високото съдържание на каротин търсете в моркови, цвекло, тиква, кайсии и други оранжеви плодове. Също така, можем да го използваме в течна форма (капсули) и мултивитамини комплекси. Рибено масло съдържа големи количества витамин А.
Защитна функция за организма изпълнява витамин Е. Той разрушава мастните киселини в организма. Симптомите на липса на витамин Е са петна по ръцете. Използвайте този витамин при атеросклероза и рак, отравяне на кръвта и респираторни заболявания.
Аскорбиновата киселина (витамин С) всъщност е най-мощният антиоксидант. Хората, живеещи в екстремни условия, просто трябва да използват този витамин в подходящи дози. Също така, той се използва при бременни жени, при настинки, при активно спортуване С правилния прием на витамин С, кожата ви ще е по-здрава.
Селенът работи като помощник на антиоксидантното действие.
Не забравяйте, че ако приемате големи дози витамини, те също могат да доведат до нежелани резултати! Необходимо е да се спазва предписаната Ви доза.
Полина Иванова

Общо
Кои са най-мощните антиоксиданти?
Заглавие
Кои са най-мощните антиоксиданти?
Описание
Най-мощните антиоксиданти и може да се каже, че са най-важните са: витамини А, Е, С и селен.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker