Медицината

Софиямед стана на две годинки

Софиямед се утвърждава като водещо здравно заведение в страната
Софиямед се утвърждава като водещо здравно заведение в страната

Най-голямата и модерна частна болница в страната МБАЛ „Софиямед“ отпразнува втората годишнина от основаването си. На територията на лечебното заведение вече функционират общо 19 самостоятелни отделения с водещи специалисти в съответните области, както и модерен диагностично-консултативен център. За периода от две години болница Софиямед се утвърждава като водещо здравно заведение в страната, разполагащо както с топ специалисти, така и с най-ново поколение медицинско оборудване и апаратура. Болничното заведение разширява легловата си база и днес разполага с 582 легла. На територията на диагностично-консултативния център лекарите са нараснали с над 50% и практикуват по над 10 нови специалности.
В навечерието на годишнината в медицинския комплекс се открива ново отделение по съдова хирургия, Клиника по лапароскопска (миниинвазивна) хирургия, както и херния център за безкръвни операции. Преди броени дни на територията му започна да функционира и последно поколение втори ангиографски апарат, който е най-модерната към момента технология в света за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания и периферни съдове, както и последно поколение ядрено-магнитен резонанс.
„За две години през болничния комплекс на „Софиямед“ преминаха над 150 000 пациента. Наскоро акредитационният съвет към Министерство на здравеопазването акредитира МБАЛ „Софиямед“ като база за практическо обучение на студенти и специализанти и постави най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 години. Това означава, че не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, която е в услуга на здравето на хората“, коментира д-р Йордан Пелев, новият управител на МБАЛ „Софиямед“.

Общо
Софиямед стана на две годинки
Заглавие
Софиямед стана на две годинки
Описание
За периода от две години болница Софиямед се утвърждава като водещо здравно заведение в страната
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker