НовиниОт природата

10 съвета на Петър Дънов при невралгия

Пийте гореща вода, е един от съветите на Петър Дънов при невралгия
Пийте гореща вода, е един от съветите на Петър Дънов при невралгия

Великият учител Петър Дънов има съвети за всяка болест.

Думата “невралгия” произлиза от гръцките думи “неврон” – нерв и “алгос” – болка. Продължителна или пристъпна болка, която се разпространява по дължина на нерва или разклоненията му, придружена и от други неприятни усещания като парене, изтръпване, скованост. Заболяването е няколко вида, в зависимост от местоположението на нерва в тялото. Невралгия на седалищния нерв е много често срещан проблем. Причини за възникването й са костните шипове на гръбначните прешлени в областта на кръста; деформации на поясните прешлени, които се дължат на изкривявания още в ранна детска възраст; травми и тежки физически усилия. Тригеминалната невралгия се описва като най-силната болка, която човек може да изпита. Този нерв е отговорен за чувствителността на лицето. Единият нерв минава от лявата половина на главата, а другият – от дясната половина, като и двата нерва се разделят на три клона. Първият клон оказва контрол върху окото, клепача и челото; втория клон контролира долния клепач, бузата, горната устна и горния венец; третия клон контролира долната устна, челюстта, долния венец и някои мускули, помагащи за дъвченето. При междуребрена невралгия болката също е изключително силна и режеща, дори спира дъхът. Причините за нея са различни, но най-често срещаните са артроза и артрит на ставните части на ребрата, по които минават междуребрени нерви; изменения на гръбначния стълб, които са причинени от хормонални нарушения при жени в менопауза; радикулит и множествена склероза; травми и отравяния; преохлаждане и болести на сърдечно-съдова система.
Лечението на невралгията зависи преди всичко от причините, поради които човек се е разболял от нея и какъв вид е.

10 съвета на Петър Дънов при невралгия

1. Вземете гореща дъбова пепел и я намокрете с малко вода, да стане на рядка кал. Сложете получената смес в кърпа и наложете мястото на лицето, където чувствате болка. Да се държи така компреса 5-10 мин. След това махнете компреса и намажете мястото с чисто дървено масло. После вземете вощина (това, което остава след като се изтегли медът и се изкара восъка). Стоплете вощината, сложете го в кърпа и налагайте мястото. Вощината трябва да е прясна. След това намажете пак мястото с дървено масло.
2. Всяка сутрин разбивайте по 1 прясно яйце с жълтъка и белтъка, сложете му малко захар и го изпийте.
3. Яжте много ябълки и круши.

Невралгията е съпътствана от остра болка
Невралгията е съпътствана от остра болка

4. Измивайте краката от коленете надолу всяка вечер с топла вода, преди лягане. Разтрийте внимателно всеки един пръст от крака поотделно. Цялата процедура да трае, около 5 минути. Като си измиете краката си сложете топли чорапи.
5. Измийте областта от диафрагмата до мястото, което е 25см. над коленете. Това място се измива с гъба и топла вода.
6. В продължение на 10 дена си мийте слабините, след това 5 дена почивка, после пак 10 дена миене. През това време краката ги мийте всяка вечер, без прекъсване.
7. Всяка сутрин, в продължение на 40 дена, изпивайте по 1 чаша, 150 гр., студена вода на глътки. Като глътнете 1 глътка вода, ще я задържате в устата. Ще я размествате из цялата уста и след това ще я глътнете. Водата трябва да е прясна.
8. Да се прави памучен компрес с гореща вода. Вземете един леген с гореща вода и дебел слой памук. С канче излейте горещата вода върху памука и докато е още горещ, без да го изстисквате, го поставете на болното място. Ако памука е много горещ, изчакайте няколко секунди, докато лицето вече може да изтърпи. Върху памука се поставя марля, а отгоре дебел вълнен плат. Този компрес се държи 3-4 мин., след което го свалете, изстискайте водата от памука и отново го напоете с гореща вода и го наложете. Компресът ще го правите всяка вечер, по 6 пъти. Всяка вечер ще взимате нов, чист памук.
9. След свършване на компресите, болното място се намазва с дървено масло и се обвива добре с вълнен плат, за да се запази топлината.
10.Пийте гореща вода. На една минута ще взимате по 1 лъжица гореща вода, общо 1/2 час или 30 лъжици. Да се прави 1 седмица, вечер преди лягане.

Общо
10 съвета на Петър Дънов при невралгия
Заглавие
10 съвета на Петър Дънов при невралгия
Описание
Невралгия на седалищния нерв е често срещан проблем. Причини за възникването й са костните шипове на гръбначните прешлени в областта на кръста Петър Дънов
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker