Новини

5 причини вашата фитнес програма да ви проваля

Когато ядете, вашият основен фокус трябва да бъде върху качеството на храната, която ядете

Всичко, което мислите, чувствате и правите, е посветено на превръщането на тялото в пещ за изгаряне на мазнини.
Вие имате прекалено много телесни мазнини и сте решили да започнете тренировки, за да махнете тези излишни кшлограми, следвайки най-добрите съвети от всички треньори във всички фитнес списания и на всички най-реномирани сайтове по света.

Вие имате прекалено много телесни мазнини и сте решили да започнете тренировки, за да махнете тези излишни кшлограми, следвайки най-добрите съвети от всички треньори във всички фитнес списания и на всички най-реномирани сайтове по света.

Престанахте да правите „традиционни кардио упражнения“ в полза на силовите тренировки.
Когато правите „кардио“, вие правите тренировка с висока интензивност (HIIT), която не е с продължително бавно разстояние (LSD).
Сигурно правите и „цялостна тренировка на тялото“, 3 дни в седмицата, тъй като проучвания са показали, че това е най-ефективният начин да трансформирате тялото си.
Всичко, което мислите, чувствате и правите, е посветено на превръщането на тялото в пещ за изгаряне на мазнини чрез по-висок метаболизъм и повишена сила.
Изглежда, че упражненията са централната фигура в това, че сте здрави. Вие купувате оптималната програма, тренирате здраво, тренирате постоянно… и останалата част от живота ви си идва на мястото.
Единственият проблем изглежда е, че всички тези научно обосновани тренировки не работят за вас.
Цялата ви упорита работа… и всичко, което трябва да покажете за това е умора, чувство на неудовлетвореност и малко или никаква загуба на мазнини. Или, още по-лошо, успели сте да постигнете успех, но оттогава сте възстановили килограмите и сега се чудите „Какво стана?“ и започвате отново от начало.
Ето 5 причини, поради които вашата програма за тренировки за загуба на мазнини е погрешна:
1. Гледате на тренировката, сякаш е „магическо хапче“.
Вие ядете това, което искате – „Няма проблем! Упражненията са затова!“
Пиете редовно с приятелите си – „Няма проблем !! По-усилените тренировки ще се справят с изпитите бири.“
Тренировките обаче не са средство за отстраняването или „пренебрегването“ на непрекъснатите слаби избори. Просто не работи по този начин. Ако ги разглеждате като „магическо хапче“, подгответе се за разочароващи резултати, защото, честно казано, има малко повече за упражнение, отколкото „просто упражнения“, независимо дали това е предпоставката, която искате да приемете или не.
2. Притеснявате се повече за количеството калории, което консумирате, и по-малко за качеството.
Общата насоченост на тези, фиксирани върху загубата на мазнини, е върху изгарянето на калории.
Яжте (малко) по-малко! Изгорете повече!
Отговорността на храната е да ви осигури енергия, която сте изчерпали.. и отново, това просто не е така.
Когато ядете, вашият основен фокус трябва да бъде върху качеството на храната, която ядете.


Качествената храна изгражда качествена инфраструктура, като същевременно изгражда оптимално функциониращо тяло, което ще благоприятства за откликването на тренировките във вашите тренировки. Също така, начините на плащане оказват огромно влияние върху вашата диета, тъй като всичко зависи от психиката зад разходите и как влияе на поведението ви при пазаруване.
3. Вие виждате упражненията като „изолирано събитие“ във вашия живот, а не като част от пътуване през целия живот.
Ако го правите по този начин, имате склонност да третирате „упражненията върху себе си“ като алтер-его на истинското ви аз. Живеете по един начин, когато не тренирате, живеете по друг, когато тренирате. Вие ядете „добри храни“, когато тренирате и „лоши“, веднага щом влезете във форма.
Това, разбира се, е, че „упражняващият вие“ и „истинското ви аз“ са едновременно в един и същ човек, живеещ един живот – живот, който най-добре отговаря на последователността и потока. Ако живеете в непостоянство, когато живеете здравословно, само когато трябва да изгаряте мазнини и да се върнете към лошите навици веднага щом употребата на „перфектната програма за загуба на мазнини“ приключи, въртележката, в която сте попаднали, води до трудни за постигане (или краткотрайни) резултати.
4. Използвате програма за тренировки, която не е съобразена с конкретните Ви цели.
Здравословният начин на живот е важен за всяка програма, но ако приемем, че сте „здрави“, трябва да сте сигурни, че използвате тренировъчна програма, която е съобразена с конкретните ви цели и нужди.
Ако ще изгаряте мазнини, най-добре ще бъде да тренирате за сила и за раздвижване на метаболизма. Ако се опитвате да добавите мускули, ще искате тренировъчна програма, която осигурява висока интензивност и висок обем. Ако просто искате да се почувствате живи, просто, защото можете тогава ви трябва невероятно интензивна подготовка. Ако искате да постигнете конкретни резултати, трябва да изберете тренировки, които ще доведат до постигането на тези конкретни резултати възможно най-ефективно.
5. Използвате тренировъчна програма, която не е „идеална“, въз основа на настоящия ви стрес / здравен статус.
Ако здравето ви не е за фитнес програмата, която правите, няма да видите очакваните резултати. Няма значение дали това е най-добрата тренировъчна програма на Земята! Няма значение дали смятате, че можете да се справите с тренировките – възможността да направите програмата не означава гарантирани резултати!
Просто трябва да изберете упражнения, които ще донесат баланс и хармония на основната ви физиология. Ако сте хронично претоварени, тялото ви ще реагира най-добре на дейност, която насърчава подмладяване, възстановяване и изграждане, а не до най- тежката програма за загуба на мазнини.
Вземете това предвид и ще постигнете много по-голям успех с всяка фитнес програма, която следвате.

Общо
5 причини вашата фитнес програма да ви проваля
Заглавие
5 причини вашата фитнес програма да ви проваля
Описание
Когато ядете, вашият основен фокус трябва да бъде върху качеството на храната, която ядете.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker