Новини

Баба Марта посети Медика

Баба Марта посети Медика
Баба Марта посети Медика

Бяло-червените обредни украшения бяха ръчно изработени от членове на Пенсионерски клуб – с. Красен.
Превъплътените в митичния образ на Баба Марта самодейки лично посетиха УМБАЛ „Медика Русе“, СБАЛК „Медика Кор“, СБАЛФРМ „Медика“, МЦ „Медика Експерт“ и ДКЦ-2. Те потопиха в народните традиции всеки, който срещнаха по време на двучасовата си обиколка, като раздадоха повече от 600 мартеници.
Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Чрез инициатива, ръководството на Лечебни заведения „Медика“ отправя именно това пожелание към всички, които са му се доверили.

Баба Марта посети Медика
Баба Марта лично раздаваше мартенички

Според някои теории, здравето се свързва с родовата памет и енергия. Те са извори, които носят лекота и благодат, здраве, успехи, спокойствие, разбирателство – ключовете към щастието в личния живот. Съхраняването на обичая за връзване на мартеници, кара хората да се чувстват горди, че са част от общност, запазила традицията толкова дълго.
Чрез инициативата организаторите, освен запазване на хилядолетната традиция, целят подпомагане на занаятчийството в малките населени места. Народните занаяти носят в себе си красота, въображение и творчество, което не може да се сравни с продуктите, получени при масовото производство.

Общо
Баба Марта посети Медика
Заглавие
Баба Марта посети Медика
Описание
За поредна година всички пациенти, посетители и служители на Лечебни заведения „Медика“ са закичени с мартеници на празника Баба Марта.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker