Новини

Деца и младежи се учат да спестяват умно

В Световната седмица на парите „Джуниър Ачийвмънт” обяви конкурс за ученици

"Джуниър Ачийвмънт"
Под мотото „Включи се! Спестявай умно!” в рамките на инициативата чрез забавни и интерактивни дейности деца и младежи ще научат какво представляват парите, как могат да ги управляват и спестяват.

От 14 до 20 март 2016 година ще се проведе Световната седмица на парите. Под мотото „Включи се! Спестявай умно!” в рамките на инициативата чрез забавни и интерактивни дейности деца и младежи ще научат какво представляват парите, как могат да ги управляват и спестяват, какво представлява предприемачеството и как се създават умения за работа. Тези знания са от голямо значение, за да бъдат младите българи по-успешни в живота.
Инициативата е организирана от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD). Тя се провежда ежегодно през втората седмица на месец март. Вече пета година в Седмицата се включват училища, университети, държавни институции, общини, компании, за да помогнат на младите хора да повишат финансовата си култура.
„Джуниър Ачийвмънт- България” участва в Световната седмица на парите с множество събития в цялата страна и национални конкурси за ученици от всички етапи на образованието.
Защо още децата от началните класове трябва да се занимават с пари и спестявания? Практиката, а и науката, показва, че е важно още от ранна възраст у човек да бъде изградено правилно отношение към парите и практически умения за разумно боравене с тях.
Затова „Джуниър Ачийвмънт- България” организира национален конкурс за рисунка на тема „Моята касичка” за ученици от първи до четвърти клас. Всички сканирани рисунки се изпращат на james.yolovski@jabulgaria.org от 14 – 20.03.2016 г.
За по-големите, от 5 до 8 клас, конкурсът е за селфи с логото на Седмицата на парите. Идеята е снимката да отбелязва 5-та годишнина на Световната седмица на парите, да е забавна. Селфито може да е индивидуално или групово, като фон може да се ползва националното знаме, можете да облечете народна носия, да носите балони, дават идеи организаторите. Важното е сте оригинални. Снимките трябва да се публикуват във Фейсбук.
За най-големите ученици от гимназиите конкурсът е за есе до 300 думи. Творбите трябва да предават едно от трите ключови послания по темата „Включи се! Спестявай умно!“:
1. Спестявай за своята кариера
2. Натрупвай финансови знания
3. Спестявай пари в банката
Всички есета се изпращат на james.yolovski@jabulgaria.org от 14 – 20.03.2016 г. За първите две категории наградите за първо, второ и трето място са съответно ваучери на стойност 40, 30 и 20 лева. А за есето те са съответно ваучери за 80, 60 и 40 лева.
Повече подробности за изискванията на конкурса можете да намерите на линка https://www.jabulgaria.org/article
news/vkliuchi_se_v_konkursite_za_svetovnata_sedmica_na_parite.

Общо
Деца и младежи се учат да спестяват умно
Заглавие
Деца и младежи се учат да спестяват умно
Описание
В Световната седмица на парите „Джуниър Ачийвмънт” обяви конкурс за ученици
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker