Новини

Дай си парите, скъпа! или как се превръщаме в пациенти

Книга разкрива как фармацевтичната индустрия създава и търгува болести

Тази книга е спорен и провокативен поглед върху начина, по който фармацевтичните компании създават и търгуват болести.
С промоционални кампании, използващи нашите най-дълбоки страхове от смърт, гниене и болести, фармацевтичната индустрия буквално променя това, какво означава да бъдеш човешко същество.

„Продажба на болест“ от Рей Мойнихан и Алън Касълс е книга за това как най-големите фармацевтични компании в света ни превръщат в пациенти.
Книгата разказва как маркетинговите стратегии на най-големите световни компании за лекарства вече се насочват агресивно към здравите. Промените в настроенията ни вече са психически разстройства, оплакванията се превръщат в плашещи медицински състояния и все повече хора стават пациенти и клиенти.
С промоционални кампании, използващи нашите най-дълбоки страхове от смърт, гниене и болести, фармацевтичната индустрия буквално променя това, какво означава да бъдеш човешко същество. Справедливо възнаградени за спасяването на живота на хиляди и намаляването на страданията по време на криза, световните гиганти вече не са доволни да продават лекарства на болните. На света има много здрави хора, на които ако се каже, че са болни, ще започнат да купуват техните медикаменти. Това е основата теза на Мойнихан и Касълс.
Тази книга е спорен и провокативен поглед върху начина, по който фармацевтичните компании създават и търгуват болести. Книгата разказва с големи подробности за това как медицинските компании просто ни виждат като касички и искат да ни продават лекарства, независимо дали имаме нужда или не от тях.
Според авторите преди трийсет години Хенри Гадсдън, директор на „Мерк“, една от най-големите световни фармацевтични компании, заявява пред списание „Форчън“, че иска неговата компания да прилича повече на дъвките Wrigley, където всеки консумира продукта си. Мечтата на Гадсдън да прави лекарства за здрави хора, за да може да продава на всички, сега управлява маркетинговите машини на най-печелившата индустрия в света. Гадсдън не крие факта, че иска от „Мерк“ да продава лекарствата си на всички!
Този явен заговор е плашещ, защото, използвайки доминиращото им влияние в света на „медицинската наука“, фармацевтичните компании систематично работят за разширяване на самите граници, които определят болестта. Старите условия се разширяват, създават се нови, а пазарите за медикаменти растат още по-големи.
Леките проблеми се предефинират като сериозно заболяване и често срещаните оплаквания се означават като медицински състояния, изискващи лечение с лекарства. Хремата сега е алергичен ринит, ПМС се превърна в психиатрично разстройство, хиперактивността при децата се превърна в Синдром на дефицит на вниманието или Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, срамежливостта е социално тревожно разстройство, а „спазмите в краката“ се превърнаха в Синдром на неспокойните крака, изискващ приемането на силно токсично лекарство.
Когато става въпрос за състояния като висок холестерол, високо кръвно налягане или случай на „настинки“, ни се казва, че сме „изложени на риск“, ако не вземем лекарства, за да се справим с проблема.
„Продажба на болест“ разкрива как разширяването на границите на заболяването и намаляването на прага на лечение създава милиони нови пациенти и милиарди долари в нови печалби за фармацевтичните компании. Тъй като все повече и повече от обикновения живот става „медицински“, а лекарствената индустрия се приближава до мечтата на Гадсдън – да продава лекарствата си на всички.
Важното е да обърнете внимание на ситуацията, в която сте попаднали. Ако приемате лекарства за лечение на симптоми, защо не се опитате да се справите с причината? Много често тя се дължи на храната, която ядете и ако промените начина си на хранене, биха изчезнали и неприятните симптоми, без да имате нужда от медикаменти. Например преминаването към веганска диета, лишена от преработени храни, може да обърне симптомите на повечето дегенеративни заболявания. По принцип трябва да поемете отговорност за здравето си и да го върнете в ръцете си.
Пътят към добро здраве е проправен с промяна и тази промяна трябва да започне с вашето искрено желание да направите това. Вашият избор е прост: бъдете част от трапезата или се отдалечете от нея. „Продажба на болест“ трябва да бъде прочетена от всички, защото тя е “разумът, който може да ни спаси в този луд свят“.

Превод Адриана Йорданова   NaturalNewsBlogs.com

Общо
Дай си парите, скъпа! или как се превръщаме в пациенти
Заглавие
Дай си парите, скъпа! или как се превръщаме в пациенти
Описание
Или как фармацевтичната индустрия създава и търгува болести
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker