Новини

Упражнения за хора, които нямат време

Табата тренировките могат да се правят навсякъде

Упражнения за хора, които нямат време.
Упражнения за хора, които нямат време.

Една тренировка за повечето хора се състои от шофиране до фитнес залата, търсене на паркинг, смяна на фитнес дрехи, подскоци на пътечката за бягане, вдигане на тежести, стречинг и накрая събиране на нашите неща, за да се завърнем отново вкъщи. Всичко на всичко, това може да отнеме най-малко един час, ако не и повече.
Един час време за себе си във фитнес центъра е идеален разбира се – човек не трябва да има угризения на съвестта за това, че поставя здравето си на първо място и опитите да оформи тялото си според своите желания за това време. Но в действителност, това не винаги е възможно.
Ето защо вече има един нов вид тренировка – табата, тип интервални упражнения, които увеличават сърдечната честота и на човек са му нужни за такава тренировка само 4 минути. За да го направите, можете повтаряте на интервали от 20 секунди упражненията, като се опитвате да направиге колкото се може повече повторения, последвани от 10 секунди почивка за общо 8 кръга. Най-добрата част? Този тип тренировки могат да се получат с всякакви упражнения, които сте избрали.


Ето и една Табата тренировка, която можете да направите, навсякъде и е подходяща за вместване във всеки график. Ако имате само 5 минути, ще се възползвате от нея само веднъж. Имате на разположение 10 или 15 минути ? Повторете 2-3 пъти. Така или иначе, вие ще оставите бъркотия след себе си, но ще сте готови да превземете света.
(Традиционната Табата повтаря едно и също упражнение общо 8 пъти, но ние ще ги смесим. Вместо това, може да направите само 2 кръга на всяко упражнение, преди да преминете към следващия в продължение на общо 8 етапа. По този начин ще имате възможността да натоварите всичките си основни мускулни групи сериозно, само на 4 минути!).

Общо
Упражнения за хора, които нямат време
Заглавие
Упражнения за хора, които нямат време
Описание
Табата тренировките могат да се правят навсякъде.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker