Деца и родителиНовини

Панаир на добрината за пеперудените деца

Абитуриенти замениха балните тоалети с тениски

Пеперудените деца са кауза на абитуренти в тениски
Пеперудените деца са кауза на абитуренти в тениски

Вместо суета – доброта. Вместо лъскави, бляскави, скъпи и в много случаи пошли тоалети – тениски. Обикновени, бели тениски, на които пише „Панаир на добрината“, а встрани е изрисувана бална рокля. А суетата просто е задраскана. Такава беше картината в двора на Руската гимназия в Пловдив преди броени дни…
Всъщност така протече прощаването на пловдивските абитуриенти от елитната гимназия с любимото им училище и преподавателите им. Феерия от цветове и коприна тук нямаше, тук шестваше „Панаир на добрината“. А средствата, спестени от роклите и костюмите за последния ден в училище, ще бъдат дарени на пеперудените деца.
До този момент сумата на ЕГ „Иван Вазов“ надхвърля 3000 лева. Зрелостниците подемат своята кампания след като научават случайно за децата с „булозна епидермолиза“. Към каузата са се присъединили още 1500 абитуриенти от 11 училища в страната. Цял месец правят хартиени пеперуди, за да насочат вниманието към болните.
При това заболяване кожата е крехка като крилцата на пеперуда. Болните се нуждаят от постоянни грижи със специални кремове и превръзки. Те струват хиляди левове на месец. В България около 100 души страдат от булозна епидермолиза. Осем от тях са деца. Сред тях е и 4-годишната Яна, която се нуждае от ежеминутни грижи. Тя е едно от децата, които ще бъдат подпомогнати от кампанията на абитуриентите.

Снимки: Добрина Лазарова
Източник: SNews.bg

Общо
Панаир на добрината за пеперудените деца
Заглавие
Панаир на добрината за пеперудените деца
Описание
Средствата, спестени от роклите и костюмите за последния ден в училище, ще бъдат дарени на пеперудените деца.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker