Новини

Първа детска консултативна клиника в София вече приема и през нощта

„Ние се грижим за безценното“ е девизът на екипа на лечебното заведение

Първа детска консултативна клиника.
Първа детска консултативна клиника в София от понеделеник вече работи и през нощта, като покрива интервала от 20,30 до 8,30 часа сутринта.

Първа детска консултативна клиника в София от понеделеник вече работи и през нощта, като покрива интервала от 20,30 до 8,30 часа сутринта. На практика специализираното лечебно заведение вече работи 24 часа, седем дни в седмицата. Децата не се разболяват по часовник и има моменти, в които се налага да проведете консултация с лекар и през нощта. Малките жители на столицата вече имат възможност да получат професионална консултация с педиатър през цялото денонощие и то в приятна и лишена от стрес обстановка, предназначена точно за деца.
Ако детето ви тревожи с продължителна висока температура, упорита кашлица, болки в ухото и други оплаквания, които нему дават покой в малките часове на нощта, можете да се обърнете към Първа ДКК. Там ще бъдете посрещнати от портиер на входа на клиниката, който ще ви ориентира дали да изчакате в междинната приемна или ще ви съпроводи до 1-ия етаж на клиниката в зависимост от натоварването в момента. Ако имате колебание относно времето, което може да се наложи да изчакате, е добре да се обадите предварително на телефоните на клиниката 02/ 401 78 78, 0887 550 322. Регистраторите ще ви ориентират дали в момента има много чакащи, за да прецените кога е най-удачно за вас да посетите клиниката.
Първа детска консултативна клиника е създадена на 27 септември 2012 г. и наскоро отбеляза своя четвърти рожден ден. Мисията на 1ДКК е създаване на детски здравен център от нов за България тип, където се обхващат всички детски нужди: здравото дете с неговите месечни консултации, съвети по кърмене, захранване, ваксинопрофилактика, деца с двигателни проблеми, както и амбулаторна медицинска помощ за всички заболявания в детската възраст.
В клиниката работят 20 лекари постоянен състав, над 20 консултанти, групова практика от 8 общопрактикуващи лекари, 7 медицински сестри, 12 регистратори и 2-ма санитари. Съставът на Първа ДКК покрива всички педиатрични специалности, включително логопедия, психология и Боуен терапия. Клиниката разполага със собствена лаборатория с екип от 3-ма души, дневен стационар с 6 легла и специализирани кабинети, оборудвани с медицинска техника за най-важните изследвания в детска възраст.
Девизът на Първа детска консултативна клиника е „Ние се грижим за безценното“.

Общо
Първа детска консултативна клиника в София вече приема и през нощта
Заглавие
Първа детска консултативна клиника в София вече приема и през нощта
Описание
„Ние се грижим за безценното“ е девизът на екипа на лечебното заведение.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker