Новини

Фондация направи онлайн платформа за недоносени бебета

30 неонатологии в България снабдени с наръчник за отглеждането им

Недоносени бебета.
Фондация „Нашите недоносени деца” издаде първия в България наръчник и онлайн платформа www.earlybaby.info за родители на недоносени бебета, съобщи медицинското електронно издание MEDINFO.

Фондация „Нашите недоносени деца” издаде първия в България наръчник и онлайн платформа www.earlybaby.info за родители на недоносени бебета, съобщи медицинското електронно издание MEDINFO. Там те могат да намерят цялата необходима им информация, когато се сблъскат с предизвикателствата на преждевременното раждане или пък с родените с тегло под нормалното. Наръчникът е разпространен в 30 неонатологични отделения в страната. Освен това всеки родител, без значение в кое кътче на страната живее, може да получи нужната информация чрез онлайн платформата или пък да изтегли електронния наръчник. Там например са описани морфологичните особености на преждевременно родените и на бебетата с ниско тегло, както и необходимите специфични грижи за тях, значението на кърмата, както и правата, които според законодателството тези деца и семействата им имат.
Родителите на недоносени деца, ако имат нужда от психологическа помощ, могат да я получат онлайн от клинични психолози на сайта на фондацията. Консултациите се провеждат всеки четвъртък след предварително записване чрез онлайн платформата в сайта на фондацията от специалистите Инна Минкова и Красимира Иванова. В сайта могат да намерят подкрепа не само родители на новородени, но и на по-големи бебета и деца с увреждания.
Фондация „Нашите недоносени деца” от 4 години провежда благотворителни коледни базари, за да дарява топлина и надежда за най-малките и най-беззащитните. Надя Дренска, член на УС на фондацията, съобщава, че за последните 4 години да събрани над 100 000 лева и с тях са закупени специализирана медицинска апаратура и консумативи за отделенията по неонатология в страната. Градовете, които са получили дарения от различни инициативи на фондацията, са София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Благоевград, Стара Загора, Хасково, Монтана, Кърджали, Търговище, Враца, Сливен, Добрич и Карлово.
През изминалата Коледа фондация „Нашите недоносени деца“отправи малък жест на съпричастност към недоносените бебета и техните семейства от София, Стара Загора, Велико Търново, Сливен и Монтана, които трябваше да изкарат празника в болница. Те получиха 150 подаръка.

Общо
Фондация направи онлайн платформа за недоносени бебета
Заглавие
Фондация направи онлайн платформа за недоносени бебета
Описание
30 неонатологии в България снабдени с наръчник за отглеждането им.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker