Новини

Щастието е наше рождено право

На 20 март отбелязваме Международния ден на щастието

Щастието е право на всеки
Щастието е право на всеки

Щастливи ли сте? Днес ООН отбелязва Международния ден на щастието. В посланието си генералният секретар на организацията Бан Ки-мун заявява, че именно щастието е „в основата на човешките желания“, но изразява съжаление, че „базовото материално благосъстояние засега е недостъпно за прекалено голям брой хора, които живеят в крайна бедност“.“Призовавам всички да засилват привързаността си към всестранното и устойчиво развитие на човешкия потенциал и отново да заявят ангажимента си да помагат на другите. Състраданието способства за щастието и може да построи бъдещето, което желаем“, се казва в посланието на Мун.

Резолюцията, провъзгласяваща 20 март за Международен ден на щастието, бе приета през лятото на миналата година от Общото събрание на ООН. Първото мероприятие в централата на ООН в Ню Йорк по случай Деня на щастието, е премиерата на аудиокнигата на известния индийски духовен наставник Шри Чинмоя, озаглавена „Съкровищата на щастието“.

Стремежът към щастие е неотменен за всеки човек. В някои от основните документи на САЩ и Бразилия, в основните права на човека е заложено и правото на щастие.

Екипът на „Здраве да е” ви припомня, че има само един момент, в който да бъдем щастливи, и този момент е сега!

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker