Новини

Здраве със студен душ

Идеално средство за лечение на депресия и главоболие

Здраве със студен душ.
Здраве със студен душ.

Хубаво е, като се приберете от работа да захвърлите всички дрехи и да си напълните една гореща ароматна вана. Или пък да си вземете един бърз топъл душ и след това да се сгушите в леглото. Но специалистите препоръчват нещо съвсем различно, за да сме здрави – студен душ.
Един студен душ ще подобри циркулацията на кръвта и ще тонизира цялото тяло. Препоръчително е, когато сте в банята, да редувате студената и топлата вода. И ако правите този ритуал всяка сутрин ще се чувствате изпълнени с енергия и жизнени през целия ден.
Доказано е, че студеният душ повдига настроението и ефикасно може да се прилага като средство за лечение на депресия. Освен това с него маже да стимулирате образуването на бели кръвни телца, за по-силна имунна система.
Къпането с хладка вода гарантирано подобрява сърдечната и дихателната дейност. В допълнение към това организма се насища с кислород, кръвообръщението и обмяната на веществата се стимулират. Ако всеки ден си взимате душ със студена вода, ще се предпазите от появата на артериални проблеми, ще забравите за главоболието, светоъртежите, рязкото покачване и понижаване на кръвното налягане.
Излишните килограми могат да останат в миналото, защото студеният душ ускорява метаболизма и помага за премахването на излишните мазнини от тялото. Специалистите обясняват, че студът стимулира разграждането на кафявата мазнина в организма.
Друга положителна страна на редуването на студена и топла вода е, че има и разкрасяващ ефект. Кожата става свежа, еластична и гладка, защото студената вода свива порите и помага при борбата с акнето и комедоните. А горещата вода стимулира омазняването й. Целулитът няма шанс, когато студеният душ се комбинира с масаж.
Специалистите също съветват да използваме студена вода, ако искаме по-здрава и сияйна коса. Това важи с пълна сила и за студения въздух, затова повечето от новите сешоарите имат такова копче. Ефектът от студената вода върху косата е същият както и при кожата на тялото, което логично забавя и нейното замърсяване. Ето защо, колкото и да обичаме да е да се наслаждаваме на горещия душ, трябва да го избягваме, най-вече през лятото, когато най-малко по два пъти на ден опитваме да се освежим.
Доказано е, че студеният душ действа добре на психиката. Интересно е, че древните самураи са имали обичай всяка сутрин да изливат цели кофи с ледена речна вода върху главите си. Водата има пречистваща сила, така че студеният душ е един прекрасен начин човек да започне деня си.
И накрая – не се обливайте рязко със студена вода, защото това е стресиращо за организма и най-вече за сърцето. Най-здравословното е да започнете с постепенно да понижавате температурата.

Общо
Здраве със студен душ
Заглавие
Здраве със студен душ
Описание
Излишните килограми могат да останат в миналото, защото студеният душ ускорява метаболизма и помага за премахването на излишните мазнини от тялото.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker