Новини

И косата има нужда от допинг

Шампоан с кофеинов комплекс срещу пърхот и за ускорен растеж

Допинг за косата - шампоан.
Както мускулите, така и косата понякога се нуждаят от допинг и от Dr.Wolf са се погрижили да създадат шампоан, който има такъв ефект.

Силната, здрава и блестяща коса винаги е била белег за красота. И то не само за жените, но и за мъжете. Но за да притежават такова разкошно украшение, и двата пола трябва да полагат правилните грижи за нея. Както мускулите, така и косата понякога се нуждаят от допинг и от Dr.Wolf са се погрижили да създадат шампоан, който има такъв ефект.
Фармацевтите на аптеки „Астра“ препоръчват новия шампоан на компанията с кофеинов комплекс. Той е подходящ и за мъже, защото атакува двата най-чести проблема при тях – коспад и пърхот. Доказано е, че забавя дори наследствения косопад. Той от една страна, стимулира растежа на косата, укрепва я, а от друга, противодейства на пърхота.
Alpecin кофеиновия шампоан спомага за излющването на кератиновите клетки и премахва пърхота от скалпа. Комбинацията от двете ефективни съставки против пърхот – салицилова киселина и пироктон оламин, има следните предимства: деликатно премахва пърхота, като едноврменно действа противовъзпалително; има противомикробно и антиоксидантно действие, което влияе благотворно върху устойчивостта на косата, особено важно, когото тя е изложена на вредното влияние на средата.
Специалистите съветват шампоанът да не се измива веднага, а да постои по-дълго време, за да има възможност да проникне в кожата скалпа и да задейства възстановителната програма.
Премахването на пърхота подготва скалпа за действието на кофеиновия комплекс.


Високодозираният кофеин прониква в корените по време на измиване. Изследванията са показали, че той може да бъде открит там само след 120 секунди.
Комбинацията с активна съставка кофеин поддържа корените на косата активни и допринася за удължаване на техните растежни фази, повече от генетично заложеното. Така не само се ускорява растежа на косата, но и се увеличава продуктивността на корените и се възпрепятства преждевременният косопад.
Освен лечебния шампоан, който фармацевтите на „Астра“ препоръчват, те дават и още ценни съвети как да поддържаме косата си в добро състояние през лятото, защото, както е известно, под влияние на слънчевите лъчи, морската вода или хлора в басейните косъмът се уврежда.
Преди да излезете на слънце, напръскайте косата си със спрей за ултравиолетова защита, който съдържа кератин. Неговите частици проникват до основата на косъма, осигуряват му природен протеин и свързват разкъсаните кератинови вериги.
Избягвайте използването на лакове и различни фиксатори за коса в летните жеги. Затова пък правете си маски или ползвайте балсами, като заложите на продукти с натурални съставки.
Не използвайте сешоар, тъй като той допълнително дехидратира косъма. Разресвайте косата добре, но с рядък гребен, за да не я травмирате. От палещите лъчи на слънцето я защитавайте с шапка.

Общо
И косата има нужда от допинг
Заглавие
И косата има нужда от допинг
Описание
Шампоан с кофеинов комплекс срещу пърхот и за ускорен растеж.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker