Деца и родителиНовини

Добротата е здраве

В края на миналата година екипът на „Здраве да е” стартира рубрика, в която ние, възрастните, се учим от децата си. Поканени са да участват всички малчугани, тийнейджъри и по-големи деца, които искат да изразят своето отношение към здравословния начин на живот. Така и най-малките ни читатели ще имат възможност да споделят своите мисли, свързани със здравето. А ние ще се вслушваме.

Рубриката ни продължава със статия на третокласници от клуб „Млад журналист“ към Начално училище „П. Р. Славейков“ – град Бяла с ръководител г-жа Йорданка Кючукова. 

Добротата е здраве

Мисля си, че празниците са измислени от хората, за да ни напомнят, че всички около нас се нуждаят от доброта, щастие, човешка топлота и здраве. Неслучайно мъдреците са казали, че здравето с пари не се купува. То е дадено на всеки и трябва да си го пазим. И най-добрият, и най-благородният, ако не е здрав няма да усети щастие. Заради близките си, които го обичат и искат той да е добре – здрав и усмихнат.

Добротата е здраве, вярват третокласниците от клуб "Млад журналист"
Добротата е здраве, вярват третокласниците от клуб „Млад журналист“

Усмивката е като етикет на щастливия човек. Тя го съпътства навсякъде, гарантира му, че пред него няма да има „затворени врати“. Тя е и като страж – гони всички тъмни мисли, болести и неприятности.

Добрият човек има сърце отворено за другите. Техните радости и преживявания не са му чужди. Той винаги ще намери начини и средства да помогне на човека до себе си. Такива хора имат много приятели и близки, те винаги са добре дошли, защото с тях върви усмивката и добротата.

Понякога ми се струва, че добротата и позитивизма са заразителни. Без да се усетим и ние ставаме такива! Стига само да го пожелаем!

Песимистите ще кажат,че няма такива хора, изчезнал вид.

Ей, хора, я се обърнете и се огледайте! Ами че те са около вас! Стига да имате широко отворени очи и сърца за другите – ще ги видите непременно!

Клуб „Млад журналист” към Начабно училище „П.Р.СЛАВЕЙКОВ“ – град Бяла с ръководител г-жа Йорданка Кючукова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker