Новини

Майстор Зоран върти плескавици в „Медика Наречен“

Майстор Зоран носи ли, носи...
Майстор Зоран носи ли, носи…

Майстор Зоран, известен на мнозина русенци с вкусната си сръбска скара, работи като шеф-готвач в балнеокомплекс „Медика Наречен“.  Освен сочни плескавици, наденици и каренца, които Зоран върти и със затворени очи, гостите на хотела могат да опитат и от пресни здравословни храни, приготвени на място. Такъв е например вкусният царевичен хляб, зеленчуците на скара, поднесени като предястие по нетрадиционен начин, а за любителите на лютото се предлагат и апетитки, които подобряват храносмилането и са полезни за сърцето.

В ресторанта се приготвят традиционни родопски ястия, а запечените картофи с билки ще ви накарат да си оближете пръстите.

Царевичен хляб
Царевичен хляб

Специалитети като качамак, пататник, родопски клин, марудник, катми и много други са известни в българската национална кухня.

В Родопите най-често препитанието е свързано с картофи, билки и мед. Така че не се учудвайте, ако ви почерпят с ракия от глог, бял равнец, люцерна, че дори и вино с билки. Екипът на „Здраве да е” ви уверява, че по една чашка от тези елексири наистина действат здравословно, особено в съчетание с чистия въздух и добра компания.

Мария Иванова

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker