Новини

Над 1000 изпробваха виртуална реалност за първи път

Двудневно събитие позволи на всеки желаещ да се докосне безплатно до най-новите технологии

Виртуална реалност.
Над 1000 българи се докоснаха за първи път до виртуална реалност по време на първите у нас „Нощи на виртуалната реалност“.

Над 1000 българи се докоснаха за първи път до виртуална реалност по време на първите у нас „Нощи на виртуалната реалност“. Събитието се проведе в CowOrKing Space by Puzl на столичния бул. „Черни връх“ 47 на 4 и 5 август и участието в него беше напълно безплатно.
Присъстващите имаха възможността да изпробват най-високите технологии в сферата на виртуалната реалност – HTC Vive, Samsung Gear VR, Oculus Rift и Leap Motion. Поради огромния интерес записванията за тестовете ставаха с предварително записване по часове и минути, като свободните места за двата дни свършиха за по-малко от 10 минути.
Предвид неочаквания наплив, организаторите осигуриха допълнителни устройства, за да не останат разочаровани десетките ентусиасти, дошли без предварителна резервация.
„Много се радваме, че успяхме да покажем най-различни преживявания: Samsung Gear VR прехвърли потребителите на хиляди километри до планински върхове и покриви на сгради, с цел да се справят с фобията от височини“, споделя Красимир Николов – съосновател на Quark VR и един от организаторите на събитието. „На HTC Vive пък показахме стрелба с лък, рисуване в пространството и битки с космически кораби. Всичко това е постижимо благодарение на две инфрачервени камери и контролер във всяка ръка, които HTC Vive предлагат.”
За специалните моменти на удоволствие по време на събитието от Загорка осигуриха безплатна бира за всички. А за комфортното придвижване до мястото или за прибирането след това се бяха погрижили от TaxiMe. Те предоставиха по 2 лева отстъпка за нови клиенти на приложението, които въведат промо код QUARK VR.
„Радваме се, че успяхме да дадем възможност на толкова много хора да се докоснат до най-новите технологии във виртуалната реалност. Като споделено офис пространство, което работи в ИТ сферата, за нас е важно да организираме събития, които обогатяват всички работещи в технологичната сфера.”, коментира един от основателите на CowOrKing Space by Puzl – Антон Стратиев.
Усилията на организаторите от Quark VR и CowOrKing Space by Puzl бяха подкрепени от няколко добре познати и фокусирани върху иновациите партньори: Самсунг България, Загорка, Chaos Group, TaxiMe, VR Express, VR City, Press Start и NEXT TV.
Поради огромния и нестихващ интерес организаторите обещават подобни събития да има и в близкото бъдеще, като съветват желаещите да държат под око страницата на събитието във Фейсбук.
За Quark VR
Quark VR е българска компания, създател на софтуер за виртуална реалност. Основният продукт на компанията е платформа за разработване на софтуер (SDK). Quark VR SDK е предназначен за всеки създател на VR приложения, игри или сцени, който иска продуктът му да бъде наличен за всички платформи за виртуална реалност. Научете повече на www.quarkvr.io

За CowOrKing Space by Puzl
CowOrKing Space by Puzl е споделено офис пространство за ИТ професионалисти и стартиращи компании, които работят заедно и се развиват личностно и професионално. CowOrKing Space предлага не само индивидуални и екипни бюра, но също така и отделни помещения за малки компании. Пространството осигурява модерен индустриален интериор, комфортни споделeни пространства за срещи и почивка, и всичко необходимо за един продуктивен ден.

Общо
Над 1000 изпробваха виртуална реалност за първи път
Заглавие
Над 1000 изпробваха виртуална реалност за първи път
Описание
Двудневно събитие позволи на всеки желаещ да се докосне безплатно до най-новите технологии.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker