Новини

Патриарх Неофит се излекува от грип с молитви

Патриарх Неофит
Патриарх Неофит
Патриарх Неофит е преборил грипа с молитви, съобщи „Всеки ден“

. Негово Светейшество хванал неприятния вирус още в началото на Новата година. Дядо Неофит вероятно се е заразил по време на многобройните литургии, които водеше по Коледа и в първите дни на 2014-а, когато църквата чества големите празници Васильовден, Йордановден и Ивановден.

Още по време на Богоявленския водосвет на армията, който патриархът отслужи на площад „Св. Александър Невски“, направи впечатление, че той често-често използва носната си кърпичка и леко покашля. В следващите дни обаче Негово Светейшество се е почувствал отпаднал и затова няколко дни се възстановявал. Вирусът, с който се заразил, не бил от най-тежките и той успял да го изкара сравнително леко. Лекарите го посъветвали да не излиза в мъглата, която беше обхванала София в средата на януари.

Дядо Неофит се излекувал най-вече с молитви за здраве, доверяват духовници. Почти не пиел лекарства срещу грипа и преборил неприятния вирус с билкови чайове с мед и лимон. Лекарите със задоволство установили, че този път патриархът успял да се възстанови доста бързо и без усложнения. Медиците непрекъснато следели състоянието му, защото от време на време дядо Неофит има проблеми с кръвното, а и е претърпял сърдечна операция.

Снимка: Агнес Асенова, „Всеки ден“

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker