НовиниХранене и спорт

Пламен Нунев се калява с амплитудни разлики в Пирин

Пламен Нунев в подножието на Пирин със съпругата си Таня
Пламен Нунев в подножието на Пирин със съпругата си Таня, където е истинска пролет…

Русенският депутат от ГЕРБ Пламен Нунев намери време за релакс в Пирин, въпреки натоварената си програма през месец май, когато се проведоха изборите за европейски парламент. Заедно със съпругата си Таня и с приятели, народният представител атакува връх Безбог. „В подножието на Пирин времето беше прекрасно, истинска пролет, но колкото повече наближавахме хижа Безбог толкова по-студено ставаше. Амплитудните разлики в температурата бяха около 15 градуса, имаше и снежна покривка от 15 см, което ни попречи да се качим до върха, който е на 2645 метра височина“, разказа Нунев. Преди 6 години той вече е покорявал Безбог заедно с големия си син Даниел.
Маршрутът на групата включвал още живописни и красиви места като Банско, Петрич, Рупите, Мелник, Роженски манастир и Добринище. „Прекрасни места, някои от които посещаваме за първи път. Заредихме се много позитивно. Дори опитахме планинска пъстърва с много омеги. Едно здравословно и духовно пътешествие“, обобщи Таня Нунева, която само преди седмица изминала с приятели 30 километра с велосипед по маршрут около язовир Батак.

Минути по-късно на хижа Безбог е истинска зима.
Минути по-късно на хижа Безбог е истинска зима.

„Аз не успях да се включа в прехода с колелетата, тъй като се възстановявах след успешното премахване на камъни в бъбреците“, каза депутатът. Той е изключително благодарен на екипа на болница „Софиямед“ и лекарите от „Медика“ в Русе, които са се погрижили за отстраняването на здравословния му проблем. Сега се радва на внуците, които вървят по неговия път, карат модерни велосипеди без педали и определено след няколко години ще са готови за дългите маршрути с дядо си.

А дотогава Нунев е набелязал нови дестинации. Най-скорошната е тридневен преход в Рила, изкачване до връх Мусала и посещение на Рилския манастир, а следващата е преход в Стара Планина.

Общо
Пламен Нунев се калява с амплитудни разлики в Пирин
Заглавие
Пламен Нунев се калява с амплитудни разлики в Пирин
Описание
Заедно със съпругата си Таня и с приятели, народният представител Пламен Нунев атакува връх Безбог
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker