Новини

Родителско кафе – Детският говор

Един от любимите лектори на родителите – логопедът Силвия Пасева ще представи темата за детския говор във възрастта между 0 и 7 години. Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ ще се състои на 26-ти февруари (сряда) от 18:00 часа в новия Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

Няма универсални причини, които да обяснят защо при някои деца говорът се забавя, но в основата може да се каже, че има два компонента: биологичен и социален.

Трудната и отговорна задача на родителите е неизменно свързана с доброто възпитание на децата, формиране на техните когнитивни способности и възможност да изразяват своя вътрешен свят правилно и разбираемо за околните.

Говорът при всяко дете се формира индивидуално, но развитието му е възможно само в условия на общуване. Вродената способност на детето да се изразява се развива в заобикалящата го среда. Няма универсални причини, които да обяснят защо при някои деца говорът се забавя, но в основата може да се каже, че има два компонента: биологичен и социален.

На срещата, освен, че ще посочи характеристиките в развитието на говора при малчуганите по критични етапи, Силвия Пасева ще даде практични съвети на родителите как могат да го стимулират чрез лесни действия в ежедневието. Едно от тях е разглеждането на предмети заедно и разиграването на ситуации, при които родителят води разговора и непрекъснато назовава предметите и цветовете, свързани с конкретната история.

Опитният логопед с над 15-годишна практика ще посочи и как родителя, без да иска може да навреди на развитието на детето, когато проявява хиперопека, родителска ревност или тревожност.

Всички желаещи да посетят Родителското кафе, са добре дошли. Организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай. Входът за събитието е свободен, а за Детски отдел е срещу едногодишна читателска карта, която може да се направи на място, срещу символичната такса от 2 лева.

Общо
Родителско кафе – Детският говор
Заглавие
Родителско кафе – Детският говор
Описание
Говорът при всяко дете се формира индивидуално, но развитието му е възможно само в условия на общуване.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker