НовиниХранене и спорт

Русенци дегустираха квалитетно вино от 14 региона

Изложението BLUE & WINE EXPO е посветено на Деня на Дунав

Русенци дегустираха квалитетно вино от 14 региона.
Русенци дегустираха квалитетно вино от 14 региона.

14 региона в България, Хърватия, Сърбия и Румъния, които са част от туристическите маршрути „ По пътя на римските императори” и „По пътя на виното”, представиха своите еликсири в Доходното здание. Русенци имаха възможност да ги опитат и да се запознаят с вкуса на вината на своите балкански съседи. Винарското изложение BLUE & WINE EXPO е част от дунавския фестивал „Синя седмица”.
Събитието е организирано по повод на 29 юни, Ден на река Дунав, от Дунавски компетентен център-Белград, контактен център „Дестинация Дунав” , Община Русе и общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.
Изложението бе открито от кмета Пламен Стоилов, който изтъкна, че BLUE & WINE EXPO надгражда усилията на Общината да развие иновативните форми на туризъм чрез взаимодействието си със страните от Дунавския регион и Централна Европа. Той сподели, че през миналата година Русе успешно е финализирал международен проект за мобилна информационна система за туристическа експлоатация и маркетинг на лимесите / останките от северната граница на Римската империя/ като европейско културно наследство. В него е отделено внимание и на допълнителните туристически услуги като настаняване, гастрономия и забавления.
Данко Чосич от Дунавски компетентен център също приветства винопроизводителите и изтъкна, че цел на изложението е техните вина да станат разпознаваеми и в бъдеще да се създаде пазар с висока туристическа посещаемост. Не случайно събитието предостави платформа и за бизнес контакти.
Виненият туризъм има дълбоки традиции в Европа и това е свързано не само с естетиката на вкуса и с уникалността на приготовлението на божествената напитка, а и с факта, че тя за разлика от другите алкохолни напитки е изключително здравословна. Виното от истинско узряло грозде може да бъде чудесно профилактично средство, защото прочиства организма, укрепва сърдечно-съдовата система и имунитета. Многобройни научни изследвания вече безспорно са доказали неговите ползи, с уговорката, че като със всяко друго нещо и с виното не бива да се прекалява.

Общо
Русенци дегустираха квалитетно вино от 14 региона
Заглавие
Русенци дегустираха квалитетно вино от 14 региона
Описание
Изложението BLUE & WINE EXPO е посветено на Деня на Дунав.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker