Новини

Русе със специална програма за обучение на коне и ездачи

Мини игра с публиката се превърна в атракция на турнира в събота

Конен спорт.
Градският турнир по езда, който се проведе на хиподрума в Русе между клубовете за конен спорт в събота, се превърна в истинска атракция. В неговите рамки беше представена на публиката Програмата за обучение на коне и ездачи, чиято цел е да популяризира конния спорт и общуването с конете.

Градският турнир по езда, който се проведе на хиподрума в Русе между клубовете за конен спорт в събота, се превърна в истинска атракция. В неговите рамки беше представена на публиката Програмата за обучение на коне и ездачи, чиято цел е да популяризира конния спорт и общуването с конете. Тя беше разиграна със зрители в мини вариант. В играта взеха участие отбори от типа „мама, татко и аз“. Две от най – активните и смели зрителки, включили се в игрите, спечелиха заслужено безплатна езда.
Това беше второто събитие по проекта „Конете – един по-добър начин на живот“, осъществяван с финансовата подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. Амбицията на организаторите е Русе да се превърне в дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот чрез благородните и красиви животни, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове.
По време на състезанието младите спортисти показаха силен състезателен дух. Въпреки мокрия терен ездачите овладяха конете и спечелиха аплодисментите на публиката. Начинаещите се състезаваха в Конкур- ипик, а напредналите в Дерби-крос. Големия приз в категорията за начинаещи с време от 46,8 секунди грабна младата надежда на „Кентавър – Русе“ Калина Димова с кон Вранглер. Сред напредналите купата спечели Стефан Игнатов с кон Джеронимо, също състезател на клуб „Кентавър“.

Общо
Русе със специална програма за обучение на коне и ездачи
Заглавие
Русе със специална програма за обучение на коне и ездачи
Описание
Мини игра с публиката се превърна в атракция на турнира в събота.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker