Новини

Що е това мамнезия?

Бушуващите хормони, сутрешното гадене, депресията от всичките тези промени с тялото ви също са виновни за забравянето

Мамнезията се причинява от много неща.
Бременността си има още една „екстра“ – мамнезия.

Бременността си има още една „екстра“ – мамнезия. Това е състояние на променливи настроения и разсеяност. Името на това състояние идва от майка и амнезия. Причината за него е бременността. Още със зачеването организмът „превключва“ на режим грижа за бебето. Всичките ви сили се насочват към това да опазите плода и той да расте здрав във вас. А всичко останало отива на заден план.
Мамнезията се причинява от много неща. По време на бременността емоциите са нестабилни заради промените, които настъпват в тялото ви. Физическата умора също влияе. Бушуващите хормони, сутрешното гадене, депресията от всичките тези промени с тялото ви също са виновни за забравянето.
Но няма повод за притеснение. Вие просто насочвате цялото си внимание към бъдещото бебе и опазването му. Това трудно се приема от околните и особено от половинката ви. Мамнезията се появява, за да ограничи излишното негативно влияние на външните фактори върху бъдещата майка, за да може тя да се съсредоточи върху бебето си.


В това състояние мозъкът на бременната започва да работи на ниво животински инстинкти, работата му е ориентирана единствено към защита на потомството. Тя мисли само за нещата, които са свързани със здравето на бебето, какво ще е необходимо за него, как да приготви детската стая… В главата на бъдещите майки протича такъв поток от мисли и планове, че за такива второстепенни неща като готвенето за съпруга или изпълнението на други домакински задължения просто не остават нито сили, нито време.
Ето няколко неща, които можете да направите:
Създайте си свой план за деня, включващ само най-неотложните задачи, и се опитайте да разпределите времето си според тях;
Организирайте си седмичен график. Нека да ви е винаги подръка, така ще можете да добавяте нови неща в него;
Опитайте се да си почивате повече – да почетете или поспите. Добър вариант е и отпускащата вана. Водата не трябва да е гореща!;
Внимавайте с какво се храните. Насочете се към по-здравословно меню, включващо полезни продукти и повече плодове и зеленчуци;
Старайте се да избягвате конфликтни ситуации. Мислете положително и се стремете към положителни емоции;
По-често си правете разходки навън, съобразени със сезона;
Най-важното е да не гледате на мамнезията като на болест. Тя е временно състояние, при което мозъкът ви е в режим на очакване на бебето. След раждането този режим изчезва постепенно, за да не се получават стресови ситуации.
hlapeta.bg

Общо
Що е това мамнезия?
Заглавие
Що е това мамнезия?
Описание
Бушуващите хормони, сутрешното гадене, депресията от всичките тези промени с тялото ви също са виновни за забравянето.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker