Новини

Ученически екипи се състезаваха по оказване на първа помощ

Състезанието по първа помощ приключи с обща снимка
Състезанието по първа помощ приключи с обща снимка

В клуба за обучения на БЧК – Русе се проведе състезание на ученическите екипи по първа помощ. Отборите бяха сформирани от ученици от следните училища: СОУ „Христо Ботев”, МГ ”Баба Тонка” и ОУ „Отец Паисий”.
В началото на месец април започна подготовката на ученическите екипи по първа долекарска помощ и психо-социална подкрепа. В качеството си на обучители бяха доброволци на Български младежки Червен кръст – Русе, участници в Младежкия авариен екип – Русе. Програмата, по която се обучават учениците е изготвена от Дирекция „БМЧК” към НС на БЧК – град София. След провеждането на състезание, отборът победител е ученическия екип по първа помощ към СОУ „Христо Ботев” – град Русе на второ място е екипът към МГ „Баба Тонка” – град Русе и на трето място е екипът от ОУ „Отец Паисий” – град Русе.
Учениците от отбора на СОУ „Христо Ботев” са 6 „г” клас и са под ръководството на г-жа Ирена Ганчева – учител по биология и здравно образование в училището. Отборът победител ще участва на Националното състезание за ученически екипи по първа помощ, което ще се проведе от 5 до 7 юни в Национален учебно-логистичен център – с. Долни Лозен, град София.
Благодарим на училищните ръководства и учениците, проявили интерес и съпричастност към дейността на Български младежки Червен кръст за обученията по първа помощ, както и за показаните знания и умения на състезанието, заявиха след края на надпреварата от БЧК.

Общо
Ученически екипи се състезаваха по оказване на първа помощ
Заглавие
Ученически екипи се състезаваха по оказване на първа помощ
Описание
В клуба за обучения на БЧК - Русе се проведе състезание на ученическите екипи по първа помощ.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker