Новини

Световен ден на сърцето

На 29 септември по традиция се отбелязва Световния ден на сърцето.

 Във връзка с това кардиолозите на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи. Наши партньори в тази инициатива са Байер България, ДОПЕЛХЕРЦ и Гедеон Рихтер България. Всички ние ще използваме знания, опит и СЪРЦЕ, за здравето на  Вашето СЪРЦЕ!

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 29 септември /сряда/, от 09.00ч. до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница. За целта е необходимо да се запишете предварително на тел: 082/ 887 351. Записването стартира на 24 септември /четвъртък/.

Слоганът на кампанията тази година е #UseHeartToConnect!

Сърдечно – съдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за загубата на човешки животи. За 520 милиона пациенти, с подобни заболявания, пандемията от COVID-19 е повече от значима. В Световния ден на сърцето ще се акцентира върху посланията за сърдечно здраве – превенция на сърдечно-съдовите заболявания, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот, посочват от Дружеството на кардиолозите.

В знак на съпричастност на 29 септември от 20 ч. в червена светлина ще бъде оцветени значими обекти в страната. 

Общо
Световен ден на сърцето
Заглавие
Световен ден на сърцето
Описание
В знак на съпричастност на 29 септември от 20 ч. в червена светлина ще бъде оцветени значими обекти в страната.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker