Новини

Да релаксираме с флоутинг

Тази терапия е подходяща за бременни, за лечение на стрес, ставни и мускулни заболявания

Хора, които имат проблеми със ставите, страдат от мускулни заболявания и травми, депресия, мигрена и различни фобии, могат да се подложат на флоутинг терапия, за да се справят с това, което ги мъчи.
Хора, които имат проблеми със ставите, страдат от мускулни заболявания и травми, депресия, мигрена и различни фобии, могат да се подложат на флоутинг терапия, за да се справят с това, което ги мъчи.

Eдна нова процедура набира популярност в последно време. Тя се нарича флоутинг. Това е метод на лечение чрез релаксация във вана с разтвор на магнезиев сулфат с температура, близка до телесната. Концентрацията на магнезиева сол е голяма, и така тялото ви няма да потъне (дори и да не може да плувате). Доказано е, че магнезият има благотворно въздействие върху организма.
Терминът на тази терапия идва от английската дума float (плавам, нося се) и най-точно я описва. Чувствате се като перце или лодка, която се носи спокойното на повърхността на водата. Интересно е още, че точно този способ използват и в НАСА за подготовката на бъдещи космонавти. Хората подложили се на тази процедура изпитват космическа безтегловност.
Ако се нуждаете от почивка, в която да не мислите за света около вас поне за известно време то флотационната терапия е решението на вашите проблеми. Чрез този метод ще постигнете дълбока релаксация в максимално спокойна и изолирана от външния свят обстановка. Усещането много се доближава до медитацията и йогата. Изключвайки се по време на безтегловност ще дадете възможност на тялото и духа да се обновят от натрупания в продължение на месеци стрес и напрежение. Добре ви е известно, че голяма част от съвременните заболявания, които ни застигат се дължат на тези две причини.
Хора, които имат проблеми със ставите, страдат от мускулни заболявания и травми, депресия, мигрена и различни фобии, могат да се подложат на флоутинг терапия, за да се справят с това, което ги мъчи. Методът е подходящ и за хора със забързано ежедневие и подложени на ежедневен стрес. Помага и за подобряване на съня, за стимулиране работата на мозъка. Ако искате да подобрите физическата си форма, да подобрите спортната си култура, да оставите болката зад себе си, да се отървете от телесното напрежение и да повишите ефективността от практикуването на йога, то флоутингът ще ви помогне да се справите. Има и доказателства, че тази процедура влияе положително на артрита, артрозата, остеохондрозата.
Бременните, които страдат от болки в кръста и гърба в този период от живота си, са податливи на депресивни състояния. Ето защо флоутингът е много подходяща терапия за тях. Този метод много наподобява състоянието на безтегловност и усещането за спокойствие и уют, каквато е средата на майчината утроба.
На флоутинг процедура, може да се подложите в СПА център, като релаксиращият ефект на терапията може да бъде съчетан с музика и приглушена светлина в помещението. Процедурата трае около час, но за да е ефектът максимален е необходимо тя да се прави периодично.
Ако не искате или не можете да се възползвате от комфорта на съвременните СПА центрове, може да приложите терапията и сами, като се отпуснете на повърхността на морето и се възползвате от оздравителната сила на морската сол. Истинската релаксация се постига трудно, защото тя е цяло изкуство.

По материали от rozali.com и kozmetikata.com

Общо
Да релаксираме с флоутинг
Заглавие
Да релаксираме с флоутинг
Описание
Тази терапия е подходяща за бременни, за лечение на стрес, ставни и мускулни заболявания
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker