Новини

Обучават спешните медици как да реагират при евентуален атентат

При атентатите в Мадрид за 2 часа и 38 минути са били изнесени всички 1000 пострадали

Пирогов
Обучението на лекарите ще се съсредоточи върху това как да се действа при тежки инциденти, включително и при бомбен атентат.

Днес болница „Пирогов“ събира спешните медици от цялата страна как да реагират при евентуален терористичен акт. ЦСМП-Русе също има представители. Това са директорът на Центъра д-р Пенка Бахчеванова, началник автотранспорт инж. Величко Великов и двама лекари реаниматори.
Обучението на лекарите ще се съсредоточи върху това как да се действа при тежки инциденти, включително и при бомбен атентат. Освен теоретичната част ще има и практическа. По време на тренинга пред спешната университетска болница ще бъде разположена и мобилна болница.
От Националната асоциация на работещите в спешната помощ разясняват, че при атентатите в Мадрид за 2 часа и 38 минути са били изнесени всички 1000 пострадали и са били откарани в 16 болници.
Става ясно, че при атентатите в Париж са били организирани 45 екипа, които да извозят всички над 300 ранени, състоянието на 100 от които било много спешно.
Според специалистите при евентуален атентат е важно службите за спешно реагиране да обезопасят мястото, където се е случил, защото е важна безопасността на спешните екипи. За пример служат и атентатите в Америка от 11 септември, където от 2000 пострадали 400 души са били спасители – пожарникари, полицаи и медици, които са се притекли на помощ.
Провеждането на повече обучения води до по-добра стиковка и повече спасени животи, коментират от Асоциацията. „Много голяма част от спешните повиквания не са спешни и голяма част от пациентите, които се преглеждат в спешните кабинети не са спешни”, споделя още д-р Десислава Кателиева.
Тя подчерта, че агресията, насочена срещу спешните медици, отново ескалира. „Предстоят абитуриентски балове, четири почивни дни, апелирам към пациентите да бъдат търпеливи и да разберат, че сме професионалисти и държим спешният пациент да има приоритет пред всички останали”, заявява д-р Кателиева пред bTV.

Общо
Обучават спешните медици как да реагират при евентуален атентат
Заглавие
Обучават спешните медици как да реагират при евентуален атентат
Описание
При атентатите в Мадрид за 2 часа и 38 минути са били изнесени всички 1000 пострадали.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker