Новини

Ултразвукова терапия лекува и подмладява в балнеокомплекс „МЕДИКА“ в Нареченски бани

Чрез медицинските процедури за лице в балнеокомплекс „Медика“ – Наречен дори можем да се подмладим, докато си почиваме активно в сърцето на Родопите.

Физиотерапията с ултразвук е широко използвана днес. Нейното начало обаче датира още от 40-те години на миналия век, като с течение на времето се е развила до сегашния чудесен метод за лечение.

Третирането с ултразвук, от което може да се възползваме в Балнеокомплекс „Медика – Наречен“, помага при много травми и заболявания. Причината е, че терапията има добра степен на поносимост, широк спектър от показания, както и безвредност.

Ултразвукът създава вълни, които навлизат в дълбочина в организма. Ефектът при терапията става възможен именно заради въздействието на вълните върху тъканите. Получава се обезболяващо, противовъзпалително, фибринолитично и антиспастично действие, разкрива главният рехабилитатор в балнеокомплекс „Медика“ Симеон Костов. Също така се подобрява обмяната на веществата и микроциркулацията и се стимулира регенерацията.

Поради широкия спектър от показания, терапията с ултразвук може да се прилага при разнообразни заболявания и травми. Този тип лечение е изключително подходящ при контузии, хематоми и навяхвания, груби белези, както и мускулни спазми и болки. Помага при тендинити, тендинози и подобни здравословни проблеми, а също така и при контрактури, артрози и различни дегенеративни заболявания на ставите. Има положителен ефект при неврологични заболявания (неврити, невралгии и др.) и възстановява по-бързо организма при следоперативни състояния.

Чрез медицинските процедури за лице в балнеокомплекс „Медика“ – Наречен дори можем да се подмладим, докато си почиваме активно в сърцето на Родопите. Специалистите ще ви предложат почистване на лицето, след което идва и най-хубавото – внасяне на активни съставки в кожата чрез безиглената електропорация. Високоефективната и безболезнена технология е абсолютно безопасна. Използва електропорация и електроосмоза. Електропорация  – чрез електроимпулс се отварят малки дупчици в кожата и хидрофилните молекули се абсорбират. Тези дупчици в рамките на няколко секунди се затварят. Електроосмоза – действа на молекулите на веществото, които се разпръскват и по този начин им помага да проникнат свободно във вътрешния слой на кожата.

Предимствата на метода е, че чрез него се достига до средния слой на кожата – дермата. С нанасянето на каквито и да е продукти върху нашата кожа е трудно да се достигне до дермата, тъй като епидермисът защитава от вътрешни физични и химични фактори. При обикновено нанасяне на продукт върху кожата едва 6% от активното вещество достига до дермата. Още по-хубавото е, че липсва възстановителен период, липсва риск от инфекции, без болка и странични ефекти, не се влияе от сезоните и може да се прави във всяка част на деня.

Процедурата стимулира производството на колаген в епидермиса и повишава еластичността на кожата, хидратацията и обновяването на кожата, както и нейното заздравяване. Възпрепятства секрецията на себум, помага при акне, подобрява тургора на кожата, забавя процеса на стареене и други.

Общо
Ултразвукова терапия лекува и подмладява в балнеокомплекс „МЕДИКА“ в Нареченски бани
Заглавие
Ултразвукова терапия лекува и подмладява в балнеокомплекс „МЕДИКА“ в Нареченски бани
Описание
Поради широкия спектър от показания, терапията с ултразвук може да се прилага при разнообразни заболявания и травми.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker