Новини

Център по урогинекология отвори врати в Русе

Около 600- 700 са направените безкръвни урогинекологични операции за периода от 2005 до 2015 г.

Нов апарат урогинекология
Център по урогинекология и статични заболявания на жените заработи в АГ-комплекса към УМБАЛ-Русе АД.

Център по урогинекология и статични заболявания на жените заработи в АГ-комплекса към УМБАЛ-Русе АД. Той е единственият такъв в страната и е оборудван със специализирана апаратура за безкръвни операции „Уромик“. Д-р Георги Хубчев, който е началник на Комлекса, представи оборудването на пресконференция.
Апаратът за безкръвни операции е от най-ново поколение, той показва какъв тип операция трябва да се извърши на пациентката, а диагнозата е изключително прецизна. Този нов апарат е бил липсващата брънка във веригата, която вече е запълнена, сподели специалистът. Що се отнася до урогинекологията, русенският АГ комплекс е на световно ниво, допълва още д-р Хубчев. Останалите дейности също са на много високо ниво. В комплекса се извършват всякакви видове гинекологични операции, дори и онкогинекологични. Около 600- 700 са направените безкръвни урогинекологични операции за периода от 2005 до 2015 г.
Според д-р Хубчев между Варна и Плевен русенският АГ-коплекс е единствената структура от трето ниво, т.е. всички тежки случаи от акушерството и гинекологията се изпращат в него.
В България няма друга гинекология, оборудвана с този тип апаратура, има няколко урологии, но там техниката е от по-стара и с нея работят уролози, а не гинеколози, коментира още д-р Хубчев.
Специалистът разясни, че изследването с новия апарат става бързо, без анестезия, а пациентките не изпитват дискомфорт. Този преглед все още не се поема от НЗОК и пациентките ще трябва да заплащат такса от 64 лв. за консумативите и още 20-30 лв. за прегледа. Изследването пък ще се извършва от акушерки, които ще предават резултатите на лекарите. Обсъжда се и вариант изследването да бъде включено към амбулаторния преглед и така да стане безплатно. В много европейски страни то минава през тамошните Здравни каси.
Модерната апаратура разполага с един от най-новите видове софтуер и с нея могат да се правят електромиографии – това е най-съвременният метод на изследването на незадържането на урината на ниво неврофизиологични рефлекси, което ще бъде развито във времето, допълни още д-р Георги Хубчев.

Общо
Център по урогинекология отвори врати в Русе
Заглавие
Център по урогинекология отвори врати в Русе
Описание
Около 600- 700 са направените безкръвни урогинекологични операции за периода от 2005 до 2015 г.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker