Новини

Виенските балове се завръщат с проекта „Русе, танцувай!“

Виенските балове се завръщат
Виенските балове се завръщат

Клуб по спортни танци „Настроение“ и общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ осъществяват съвместен проект – „Русе, танцувай!“, с който възраждат виенските балове.

Целта на организаторите е с общи усилия да се възродят традициите чрез провеждането на безплатни обучения по танци и модерен спектакъл на открито, навяващи спомени от далечното минало на бляскави балове и аристократичен дух.
Русе често е наричан „Малката Виена“ не само заради многобройните архитектурни паметници, но и заради културните традиции в града. Макар и в днешно време отшумели, грандиозните балове, които са се провеждали в Русе са повод за гордост и вдъхновение. Проектът на общинската фондация и спортният клуб е стремеж да съживи русенските традиции.
През следващите няколко месеца, градът ще бъде столица на благороднически танци, свободолюбив дух и неподражаема автентичност. Във връзка с предвидените дейности, организаторите на проекта набират желаещи, хора от всякаква възраст, които да се включат в провеждането на двумесечно обучение по виенски и английски валс, полка, куикстеп. Уроците ще се провеждат през идните месеци – май и юни.
Всеки, който проявява желание може да се запише на имейл: ruse.tancuvai@gmail.com, а повече информация може да се получи на телефон: 0887/74 95 80. На посочения имейл трябва да изпратете: три имена и телефон за обратна връзка, като не се притеснявайте да включите и данни на желаещи Ваши познати или да посочите избран от Вас танцов партньор. Заявления може да подавате до 15 май, включително.
Участниците в проекта ще представят новопридобитите си умения пред широка публика на финалното събитие, на което русенци ще станат свидетели на атрактивно светлинно шоу, което ще превърне една русенска сграда в приказен замък. С осъществяването на проекта автентичните аристократични танци от далечното минало ще заблестят в нов модерен блясък, а всички зрители и участници ще имат възможност да се докоснат до магията на пищните балове.

Общо
Виенските балове се завръщат с проекта
Заглавие
Виенските балове се завръщат с проекта
Описание
Клуб по спортни танци „Настроение“ и общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ осъществяват съвместен проект - „Русе, танцувай!“, с който възраждат виенските балове.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker