Новини

Зелда Уилямс – за депресията и тъгата

Дъщерята на любимия комик е застъпник за открита дискусия по въпросите на психичното здраве

Зелда Уилямс е застъпник за открита дискусия по въпросите на психичното здраве.
Зелда Уилямс е застъпник за открита дискусия по въпросите на психичното здраве.

Депресията е сериозно заболяване, което може да се случи на всеки, дори и хора, които изглежда, че имат всичко.
Малко повече от година след смъртта на Робин Уилямс, дъщерята на любимия комик, Зелда Уилямс разкри как се справя с мъката и депресията в трогателен нов пост в Instagram. „Да избягваш страха, тъгата, гнева не е същото като да бъде щастлив. Аз изживявам моята тъга всеки ден, но аз вече не негодувам срещу нея“, пише тя, заедно със снимка на Луната, която се отразява в едно езеро. „Вместо това, аз правя нещата на момента, така че прекрасните мигове на радост, които намирам, не са с цел да забравя, но да живея и да се насладя на самите тях.“
Зелда продължава: „А за тези, които страдат от депресия, знам колко тъмен и безкраен този тунел може да бъде, но ако щастието изглежда невъзможно да се намери, моля дръжте се за възможността за надежда, колкото и слаба да е тя.“
Известният й баща се бори с депресия, безпокойство, и с болестта на Паркинсон, преди да се самоубие. Зелда Уилямс от тогава е застъпник за открита дискусия по въпросите на психичното здраве.
На Световния ден на психичното здраве миналата година, тя написа: „Да спрем погрешните схващания и да подкрепим тези, които се нуждаят от нашата помощ. Изцелението започва с излекуването на съзнанието. Без значение какво казват дезинформираните, болните не могат просто да направят така, че  психичното заболяване да изчезне. НЕ е страхливост човек да страда или да потърси помощ. На последно място, баща ми воюва открито с депресията през целия си живот, с неговата собствена и като цяло. Без значение какво казват някои хора, това е битка. Борете се.“
Ето и още известни, които са се борили с депресията. Актьорът Джон Хам от сериала „Момчетата от Медисън авеню“ е само на 20, когато развива хронична депресия след смъртта на баща си. Структурираната среда на работа и в училище (той е студент по това време) му помага да се възстанови, но той също така ходел на терапия и вземал антидепресанти, които да го извадят от тази низходяща спирала.
„Можете да промените химията във вашия мозък достатъчно, за да мислите: „Аз искам да стана сутринта, не искам да спя до четири следобед,“ казва Хам пред английското списание „Обзървър“ през септември 2010 г., говорейки за медикаменти.
Дисни актрисата и певица Деми Ловато влезе в заглавията през 2010 г., след като постъпи в клиника, за да се пребори с „емоционални и физически проблеми“, защото влиза в пререкание с танцьорка на световното турне на „Джонас брадърс“.
След като напуска центъра и успява да сложи живота си под контрол, Ловато разкри пред списание People, че страда от анорексия, булимия, и биполярно разстройство. Тя казва, че „гледайки назад, това има смисъл. Имаше моменти, когато бях толкова маниакална, пишех седем песни за една нощ и седях будна до 5:30 сутринта.“
През 2011 г. актрисата Катрин Зита-Джоунс, разкри, че тя има биполярно разстройство втора степен, което причинява тежка депресия. (Хората с биполярно II често не стигат до големи крайности на мания, която е неизменна част от първа степен биполярно разтройство.)
Джейн Паули, водеща на предаване по NBC, похвали решението на Зита-Джоунс“ да даде публичност, казвайки, че“ тя е направила света по-безопасно място за хора, които имат тази диагноза.“ Паули е била диагностицирана с биполярно разстройство през 2001 г. и пише за опита си в мемоарите си от 2004 година „Написано в небето: Живот изневиделица“.

Общо
Зелда Уилямс – за депресията и тъгата
Заглавие
Зелда Уилямс – за депресията и тъгата
Описание
Дъщерята на любимия комик е застъпник за открита дискусия по въпросите на психичното здраве.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker