Хранене и спорт

Тази пролет да прочистим и ума си, не само гардероба

Външните дразнители пречат на ползотворната почивка

Да прочистим ума тази пролет.
Да прочистим ума тази пролет.

След дългата зима навън вече е пролет, птиците пеят и слънцето грее и огрява нашите души.

Но как да действаме, за да се подготвим за предстоящите още по-слънчеви и топли месеци? Всяка година правим пролетното почистване на дома, но повечето хора не знаят, че освен него е полезно да прочистим и ума си, най-вече през пролетта.
Няма значение дали сме постоянно в движение, „изчистването“ на ума е много важно. Повечето хора са заобиколени от външни „дразнители“ като телевизор, музика и разговори. Но те всъщност пречат на ползотворната почивка и така през повечето време се чувстваме уморени и претоварени.
За постигането на пълното освобождаване на ума има няколко стъпки, които ще помогнат на всеки:
Най-важното е да се постави ударение на положителните емоции. Когато се набляга на любовта, доверието, състраданието, прошката и радостта, съвсем естествено се повишава и значението на тези емоции в живота на човек.
По този начин се утвърждават добрите събития в живота ни и се фокусираме върху позитивното. Така оставяме все по-малко място да ни нападнат негативните мисли. Тук трябва да отбележим, че все още няма ясни доказателства, които да „казват“ категорично, че щастливите мисли са „лек“ за дадено заболяване или състояние. Все пак обаче има обяснения, че настроението на човек може да предскаже дали при някого, който е претърпял сърдечен удар, може да последва втори.


Друго важно нещо за пречистването на ума е сутрешната медитация. 20 минути сутрин, които да са само за нас, за да се постави фокус върху собствената личност е добър начин да се успокои ума и човек да си „събере“ мислите, преди началото на забързания работен ден. Психотерапевтите обясняват, че силата на ума е едно от най-мощните средства, които могат да се приложат, за да се подобрят всички аспекти на живота.
Третото нещо е човек да има фокус върху целите си. Когато човек работи за постигане на поставените си цели, се появява и чувството на завършеност. Дори най-дребните и елементарни задачи могат да ни донесат чувство на удовлетворение и завършеност, когато се елиминира премислянето.
Ето защо, когато следващият път някой ни ядоса, можем да използваме следното упражнение:
Спираме с това, което правим в момента, и си поемаме дълбоко въздух.
Ако това е възможно, трябва да се отпуснем назад и да затворим очи за малко.
Мислено можем да си повторим няколко пъти: „Имам желание да се освободя от тази част от себе си, която ме ядосва, когато я видя в теб.”

Общо
Тази пролет да прочистим и ума си, не само гардероба
Заглавие
Тази пролет да прочистим и ума си, не само гардероба
Описание
След дългата зима навън вече е пролет, птиците пеят и слънцето грее и огрява нашите души. Но как да действаме, за да се подготвим за предстоящите още по-слънчеви и топли месеци?
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker